Medborgarna har sagt sitt, säger Andreas Nikkinen. Jag anser att omröstningen var riggad.

Andreas Nikkinen motsätter sig att ankaret återplaceras på Plagen och stöder sitt uttalande på att ”medborgarna valt piren vid Laholmen”

Av nedanstående diagram framgår att av 165 som röstat för de olika alternativ som angavs valde 55 den föreslagna piren.
Något förslag på återplacering fanns inte som alternativ. Omröstningen var alltså riggad.

Utöver de ovan redovisade rösterna inkom ett 25-tal egna förslag där 10 ansåg att ankaret skulle återplaceras.

Alltnog, medlöpare på Facebook skriver att de 115 som stött mitt förslag om återplacering inte kan tas på allvar eftersom det delvis rör sig om en sluten grupp och delvis beror på att de som agerat klickat på gilla-symbolen av ren slentrian.
Men även om det skulle stämma, vilket i sig är osannolikt, kan det knappast röra sig om ett så stort antal att de skulle bli färre än dem som röstat på piren i den riggade omröstningen.

I vilket fall som helst framgår det med all önskvärd tydlighet att den omröstning som presenterades på kommunens hemsida var riggad att passa syftena från dem som stod bakom plastfiguren. Undrar hur många av dem som var med och lade sina röster. Undrar också vilket motivet var att utesluta den ursprungliga platsen för ankaret.

Droppen kommer att urholka stenen och jag är fullständigt övertygad om att jag har merparten av medborgarna bakom mig när jag anser att ankaret skall återplaceras. Jag tror inte att Strömstadsborna uppskattar att en enskild näringsidkare skall få diktera villkoren för hur en av kommunens allmänna platser skall tillåtas se ut eller utsmyckas.
Andreas Nikkinen är ute på djupt vatten när han påstår att ”medborgarna valt piren”. Att stödja sig på en riggad omröstning är ingen bra egenskap.

Inte nog med att man flyttade bort ankaret och gav plats för plastschabraket man rev dessutom ett gediget hantverk bestående av en sockel med en infälld kompassros av olikfärgade granitstenar.
Typiskt nog plockade man inte varsamt upp materialet från fundamentet utan rev det med hjälp av en grävmaskin. Tårfyllt för dem som var med ock skapade konstverket.

Istället för att gaffla om ankaret borde kommunen se till att det gjordes om omröstning om vart plastschabraket skall flyttas. Det framgår ju av skylten att placeringen är tillfällig.

Jag vill ha tillbaka ankaret på Plagen, placerat på ett fundament så som det såg förut.

Jag skulle också gärna vilja veta Miljöpartiets bevekelsegrunder för att överhuvudtaget ha stött ett förslag om resulterade i att ett monument över Strömstad tillverkades av glasfiberarmerad plast placerat på en betongplatta. Mitt i ett område präglat av århundrade av hantverksmässigt arbete med den Bohusländska graniten.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *