Är det att hoppas för mycket?

DCIM\100MEDIA\DJI_0150.JPG

Ytterligare en fråga som ligger högt på agendan detta första år i det nya decenniet är hur det skall gå med elanslutning av hybridfärjan.

Sedan man med buller och bång hälsat den nya hybridfärjan välkommen har det varit tämligen tyst om hur man fartyget skall kunna ladda sina batterier i Strömstad.
Frågan tycks ha hamnat mellan stolarna när beslutet om ombyggnaden av färjeläget togs. Den ende av de då ledande politikerna som trodde att allt var löst var Bengt Bivrin (MP).
Tyvärr var det inte alls på det viset och fortfarande vet vi inte hur man tänker lösa problemet.
Det som hittills sipprat ut är att man ansöker om diverse bidrag men vad som händer på den fronten hålls vi ovetande om.
Som det ser ut just nu kan vi förmodligen inte räkna med att hybridfärjan, i närtid, kommer att kunna laddas i Strömstad. Frågan är om det alls blir möjligt i år.

Hur laddningen fungerar i Sandefjord har vi heller inte fått någon information om, men det kanske kommer. Det borde, under alla omständigheter, ligga i kommunens intresse att se och lära hur man i Norge lyckats med det vi ännu inte klarat av i Strömstad.

Att det skulle bli någon elektrifiering av kosterbåtarna får nog betraktas som en ren önskedröm. Så länge man kan driva fartygen med skattefri diesel ligger nog en investering i eldrift långt borta.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *