Det gagnar föga att utestänga SD!

Det råder ingen tvekan om att flera av riksdagspartierna får sota för inställningen att Sverigedemokraterna skall isoleras/utestängas.

Sossarnas benhårda inställning att inte låta SD vara med i förhandlingarna om gängkriminaliteten blev en dyrbar läxa.
Att utestänga representanter för nästan en fjärdedel av väljarkåren är inget annat än ett tecken på maktfullkomlighet och om den tendensen fortsätter kommer S att tvingas registrera opinionssiffror som, för några år sedan, ansågs helt omöjliga.
Siffror långt under den nivå som fick såväl Mona Sahlin som Håkan Juholt att lämna in.

Dessbättre ser det en aning bättre ut på lokalplanet där Kent Hansson inte säger sig vara främmande för att släppa in SD i kommunstyrelsens arbetsutskott.
Han inser uppenbarligen att kommunens medborgare är betjänta av ett så bred politisk enighet som möjligt och erfarenheten har visat att SD kan medverka på ett bra sätt.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

6 svar på Det gagnar föga att utestänga SD!

 1. Betongsosse skriver:

  Ja, det var en väldigt onödig släng åt SD att inte ta med dem. Glädjande att sossarna här i Strömstad har en mer realistisk syn på detta parti och inte ägnar sig åt barnsliga demonstrationer mot alla de väljare som faktiskt röstar på SD.

 2. Propaganda skriver:

  Inga konstigheter att man vill ha in SD. Man är ju i majoritet ihop med KD som har ett öppet samarbete med SD. Summa summarum alltså har ju redan S och SD ett samarbete i praktiken.

 3. Betongsosse skriver:

  Ja, det måste ju kännas oerhört sorgligt för främst sign. Propaganda och centerpartiet och miljöpartiet vilka famlar efter den förlorade makten utan att ännu ha begripit att väljarna hade fått nog av den självgodhet och det direkta vanstyre som de ägnade sig åt i fyra år.
  Nu verkar det som om det kommit in lite mer tankeverksamhet i styrningen av kommunen. Det bör bara hälsas med glädje.

 4. Propaganda skriver:

  Undrar vad S riks tycker om det här samarbetet?

 5. Sossan skriver:

  Kent Hansson är en klok karl.

 6. Betongsosse skriver:

  Frågan är väl snarare vad s-väljarna i allmänhet tycker om att S riks gjorde som de gjorde. Det var inte så välbetänkt. Här i Strömstad är man lite mer pragmatiska och ser till Strömstadsbornas bästa och nonchalerar inte att SD faktiskt representerar en stor del av invånarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *