Hänt o Känt, igen!

Lugnt i lokalpolitiken just nu, men det finns annat att fundera över.

Oroande siffror
I dagarna har vi kunnat ta till oss oroande siffror om befolkningsutvecklingen.
En allt större del av befolkningen kommer att bestå av äldre som lämnat yrkeslivet och yngre som ännu inte påbörjat sin yrkesbana.
En sjunkande andel förvärvsarbetande som får en allt tyngre börda att bära. Ett dilemma som sannerligen inte blir lättlöst.
Svaret kan faktiskt vara en kontrollerad invandring där fokus läggs på kompletterande utbildningar och svenskundervisning. Man bör hålla i minnet att de flesta som söker sig hit knappast gör det för att, i hela sitt liv, ta del av vårt sociala skyddsnät. De flesta vill jobba och göra rätt för sig. Rötägg finns naturligtvis men säg den fruktkorg som inte innehåller åtminstone ett ruttet äpple. Mycket fokus riktas numera mot kriminella nätverk med alltför många invandrarungdomar, men dessa utgör en mycket liten minoritet jämfört med alla skötsamma. Låt oss ta hand om dessa ungdomar, de som inte vill anpassa sig får vi hantera på annat sätt, fängelse och eventuell utvisning.

Obrottslig lojalitet
En icke helt obekant företrädare för Liberalerna i Strömstad förekommer frekvent i sociala medier, gärna med bild. Oavsett vad som händer med partiet på riksnivå ställer denna person upp och försvarar, precis vad som helst. Att partiledningen genom utspel om järnvägar skapat missämja inom regeringsunderlaget bekymrar inte vår person. Hans utläggning på Facebook att den slopade värnskatten kommer att innebära ökade skatteintäkter lämnar en del övrigt att önska. Kanske dags för vederbörande att fundera över varför opinionssiffrorna ser ut som de gör.

Dumpa Trump
Det finns tydligen inga gränser för hur långt den mannen kan gå när det gäller att skapa förutsättningar för att bli omvald. Han tillämpar, som president, samma metoder som han använde sig av som affärsman. Ett trixande och fixande utan dess like. Han hånar alla motståndare och är en expert på fake news. Han jävlades med både befolkning och regering när han byggde golfbana i Skottland, även om han gick på nöten när han ville förbjuda Vattenfall att bygga vindkraftverk. Han köpte billigt stål från Kina när han byggde skykrapor men, när han blev president, infördes sanktioner som satte stopp för andra att göra detsamma. Han är en hängiven, men ganska usel, golfspelare som fick uppleva nesan att PGA vägrade genomföra några tävlingar på någon enda av hans banor.
Det är bara att hoppas att amerikanerna tar sitt förnuft tillfånga och vid nästa års val ser till att denne uppblåste, självupptagne och förljugne person flyttas ut ur Vita huset.

Kommunen avvecklar näringslivsutvecklaren
Alla måste någon gång ställa sig frågan, har jag åstadkommit det som förväntades av mig när jag fick jobbet. Av vad som hittills framkommit synes resultatet av näringslivsutvecklarens arbete de senaste 3-4 åren varit tämligen magert. Kanske är det så enkelt som att det råkade bli fel person på fel plats. I grunden tror jag att jobbet är jätteviktigt men för att lyckas måste det till en person med helt speciella kvalitéer. Hoppas man, över tid, hittar en sådan kraft.

Mer pengar till färjeläget
Ärendelista Tekniska nämnden 7 oktober:
2. Färjeläget – begäran om ytterligare investeringsmedel, kompletterande tillägg till tekniska nämndens mål och budgetbeslut
Vi återkommer när vi klarat ut vad detta innebär. Vad är det som kostar mer?

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *