Sans och balans om klimatet!

All heder åt Greta Thunberg som, med mycket små medel, lyckats få merparten av världens ledare att lyssna.

Jag tror emellertid inte att hennes avsikter varit att skuldbelägga majoriteten av den svenska befolkningen.
För den prestationen står ett antal miljöpartister som satt sig i sinnet att undervisa befolkningen om hur man bör leva.

Inte sällan finner vi dessa förståsigpåare i storstadsregionerna där kollektivtrafiken är väl utbyggd och varuutbudet i butikerna är näst intill oändligt.
Men alla andra som har tiotals mil till en vårdcentral och kanske bara en enkel närbutik inom rimligt avstånd måste ändra livsstil, enligt miljöpartisterna.

För att ”underlätta” för dessa miljömarodörer som kör bil vill man ”utveckla” järnvägstrafiken genom att bygga höghastighetsbanor mellan de största orterna i landet. Precis som om det skulle ha den minsta betydelse för dem som bor i Norrlands inland.

En ko fiser 500 liter metangas per dag

I ett slag skuldbelägger man alla som inte kan ta buss, tunnelbana eller spårvagn till jobbet. Bor man dessutom i ett hus som värms med olja är det riktigt illa.
Dessa personer skall övertygas om satsa stora pengar på en ny elbil och annan uppvärmning av bostaden. Helst med solpaneler.
Samtidigt förväntas dessa människor också ta sitt klimatansvar genom att inte protestera när man vill fylla landsbygden med vindkraftverk i stora mängder.
Naturligtvis kan man inte bygga dessa vindkraftsparker storstadsnära, det skulle bli allt för störande, men det är en helt annan femma, eller hur.

För dagen gäller att vi skall känna flygskam, bensinskam, dieselskam, köttskam och det är väl inte långt borta innan det blir dags för fläskskam, kycklingskam och äggskam ty varken grisar eller hönor har en tillräckligt trivsam livsmiljö. För att inte tala om älgskam, dessa skogens konungar som man samvetslöst bara skjuter ihjäl.

Ibland försöker man nyansera debatten genom att hävda att det bara är utländskt kött som skall ratas, det svenska är ok. Precis som om svenska kor fiser mindre än danska och tyska nötkreatur. Det var ju klimatet det gällde, eller hur.

Egentligen måste det ju vara så att om man skall kunna göra något åt klimatförsämringen måste det ske globalt där även de stora nationerna gör sin insats och det är precis det jag tror att Greta Thunberg vill uppnå. Inte att befolkningen i Norrlands inland skall känna skam för att de lever och i många fall tvingas leva på ett sätt som inte faller storstadsmiljöpartisterna på läppen.
Sans och balans.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *