Hänt o Känt, igen!

Vi fortsätter med lite lokala notiser och funderingar om stort och smått.

Steg 1
Ser ut som att projektet läggs ned. Vi har en dialog med sossarna och väntar på kompletterande svar. Inte ett ljud från något annat parti.

Oscarsplatsen
Ännu har inget gjorts för att få bort den anskrämliga reklampelaren

Badhuset
Renoveringen senarelagd. Kanske smart med tanke på övriga stora investeringar som är på gång

Multiköket
Wallo kan, i vanlig ordning inte ta bladet från munnen och ge klara besked. Vet han egentligen vad han pratar om?

Koster
Kanske man, till slut, kan få till en dialog värd namnet. Kommunen har stora åtaganden och det gäller för Kosterborna att inse att jordaxeln inte går genom Kostersundet. Alla måste bjuda till och inte bara ställa krav.

Cykelvägar
Oroande att behöva höra att Tekniska anlitat konsulter utan att dessa fått klara instruktioner. Det ser heller inte ut som att man följt upp arbetet under tiden, därför ett undermåligt resultat. Bortkastade pengar.

Gåseberget
Bengt Bivrin och Kerstin Karlsson vägrar hårdnackat att berätta varför en byggnation av bostäder på Gåseberget skulle bli så bra. Man har inte ens orkat berätta hur man skall ta sig dit. Ynkligt.

Crawfordfastigheten
Peter Heie fortsätter att tiga om varför han förde fullmäktige bakom ljuset. Så agerar em politiker som inte vill eller vågar ta ansvar. Ynkligt även det.

Hybridfärjan
Inga nyheter om el-anslutning. Inte ens om el som kan ersätta hjälpdieslarna när färjan ligger vid kaj.

Canning
Underhandsinformationen om Canning är minst sagt undermålig. Vi har inte en susning om när något förslag kommer att presenteras.

Cirkulationsplats Karlsgatan – Ringvägen
En efterlängtad och viktig fråga när det gäller trafiksäkerhet. Inget besked om hur samtalen med Trafikverket utvecklat sig.

Räcket vid älven
Ser lika eländigt ut som det gjort under lång tid. Det måste väl gå att få denna kreatursinhägnad utbytt.

Schabraket på Plagen
Allt snack om att detta ”konstverk” är konstruerat för kunna flyttas runt och försköna andra platser i kommunen tycks inte vara annat än rent ljug.

Hyresrätter
I Tanum kan privata fastighetsägare bygga hyresrätter. I Strömstad kan det kommunala bolaget inte bygga en enda hyresrätt utan kommunala eller statliga bidrag. En fråga om kvalitet när det gäller ledningsfunktioner?
Det privata bolaget Orvelin Group kanske kunde tänka om och bygga hyresrätter på Hedelinska tomten. Det bolaget verkar i alla fall ha muskler.

Älgen
Kan ingen vettig människa se till att få bort älgen som står på berget vid Lokstallet. Den har inte det som liknar lokal förankring och ger därför bara ett löjligt intryck.

Resa billigt med Kostertrafik
Vad finns det för rättvisa i att vissa personer, i och för sig skrivna på Koster men boende inne i stan, kan åka med Kostertrafik för reducerat biljettpris.

Bro över Bojarkilen
Varför är det så tyst från liberalerna om brobygget över Bojarkilen. Lars Tysklind visste ju berätta för flera år sedan att den kunde byggas NU.

Lördag förmiddag återkommer vi med mera om Steg 1


Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *