Är det verkligen möjligt?

Jag fick ett telefonsamtal som gjorde mig synnerligen konfunderad.
Uppringaren visste berätta att ”Steg 1” skall läggas ned.

STEG 1
Steg1 i Strömstad ingår i delprojektet ”Steg1 – att förbereda för studier och arbete” som i sin tur är en modul av ESF-projektet ”En skola för alla”.

Syftet med Steg1 är att bryta utanförskap, vara steg ett på vägen vidare, skapa en känsla av delaktighet och samordna insatser och upptäcka behov.
Målgruppen är ungdomar, 16-24 år med diffus problematik, t.ex. personer som har svårt att etablera/hålla kontakter, svårt med tider,  svårt att hålla i sin motivation och personer i socialt utanförskap. Det kan också vara en insats för de som behöver mer eller längre stöd än vad intermittenter/myndigheterna kan erbjuda.


Insatsen sker genom samtal och interaktion i grupp.
Målsättningen är att öka motivationen hos deltagaren, att förbereda för arbete/studier/arbetsträning/praktik. Deltagarna skall ha rätta kontakter vid avslut på Steg1 och ska uppleva att insatsen hjälpt dem på vägen till deras eget mål.
Steg1 pågår 4 dagar per vecka under ca 20 veckor och storleken på grupperna kan variera mellan 8 och 12 personer.
Grupperna har inga fasta starttider utan har löpande intag.

I tider då man diskuterar problemen med ungdomars psykiska hälsa ser det väldigt konstigt ut om man lägger ned en verksamhet som har till syfte att göra något åt dessa problem. Jag har ingen aning om ifall uppringarna, som sade sig vara väl initierad, har uppfattat läget korrekt och att det verkligen är kommunens mening att verksamheten skall upphöra.

Eftersom jag vet lite eller ingenting om ”Steg 1” har jag skickat mejl till samtliga partiers ledare för att få deras reaktioner.
Så snart de hör av sig kommer jag att redovisa vad som hänt och vad som planeras.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *