Tillvarata kulturarvet!

Strömstad har en tradition grundad på stenindustri, sjöfart och fiske.
Sysselsättningar som levt under lång tid och delvis fortfarande lever.

För att tydliggöra arvet efter alla som jobbat och slitit i dessa näringar kunde man kanske inbilla sig att de som satt sig i sinnet att ”sätta Strömstad på kartan” tog upp några av dessa teman när de ”förskönar” staden.
Alls icke så.
Istället för att ta till vara granitens outslitlighet förgyller man centrum med asfalt och den marina traditionen låter man få sitt uttryck i ett plastschabrak med hål i form av ett hjärta inbakat.

Saknar dessa förståsigpåare all känsla för arv och tradition eller är de så infamt korkade att de tror att historien går att förtränga.
Till råga på allt förstår man inte medborgarnas upprördhet utan anser att dem som vill att traditioner skall bevaras inte är något annat än bakåtsträvare.
Nej minsann, med nya friska grepp skall Strömstad marknadsföras och det sker bäst genom att inte ägna det historiska arvet en tanke.

Det var nära att man till och med ödelade Oscarsplatsen, den enda centrala plats där stenindustrins vedermödor visas upp. Att bara komma på tanken att tillåta ett sådant övergrepp borde diskvalificera förslagsställarna för all framtid.

Men schabraket på Plagen skall applåderas och visa vad Strömstad står för.
Ett plastankare med ett hål format som ett hjärta, man tar sig för pannan.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *