Logisk kullerbytta!

På en direkt fråga svarar en handläggare på Miljö- och bygg att för att ställa upp en konstruktion som denna krävs inget bygglov. Jättebra då behöver man inte fylla i en massa blanketter för att bli av med eländet. Kör fram en kranbil, lyft upp schabraket och dra iväg.

Vi fortsätter resonemanget om Plagen.

I olika sammanhang påpekas att omvandlingen av Plagen delvis beror på att man vill kunna erbjuda plats för diverse arrangemang.
Ett synnerligen märkligt uttalande. Borde det inte vara precis tvärt om, arrangemanget får anpassas till den yta som står till förfogande.

Att under ett helt år tvingas uppleva en nästa kal yta bara för att man, under några få sommardagar vill smälla upp ett öltält eller liknande verkar helt absurt. Att behöva sitta på sofforna och studera baksidan på detta elände till skylt borde ingen utsättas för.
Däremot är ett vackert gammalt ankare och väl komponerad växtlighet en ren fröjd att vila blicken på.

Man har även påpekat att konstruktionen med plastschabraket är så utformat att den lätt kan flyttas för att ”förgylla” även andra platser i kommunen.
Eftersom man tidigare ansåg att kommunens uteförråd vid Grandalen var en lämplig plats för ankaret kanske samma plats kan upplåtas för schabraket.
Om man inte faller till föga och placerar det i kommunens centrum, dvs mellan Systembolaget och Eurocash.

Det hände sig vid den tiden:
Den tjänsteman som hanterade platsvarumärket och hade kontakt med handläggaren på Miljö- och bygg skrev i ett brev att platsvarumärket skulle förses med en skylt ”Klättring förbjuden”. Någon sådan skylt finns inte, eller hur. Vem har då ansvaret om någon unge klättrar upp, ramlar ner och slår sig fördärvad?

Klätterställningar skall, enligt regelverket, omges med lös sand eller annat som hindrar att fallskador uppstår. Här har man valt betong som garanterat har en helt motsatt effekt.
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *