Logisk kullerbytta!

På en direkt fråga svarar en handläggare på Miljö- och bygg att för att ställa upp en konstruktion som denna krävs inget bygglov. Jättebra då behöver man inte fylla i en massa blanketter för att bli av med eländet. Kör fram en kranbil, lyft upp schabraket och dra iväg.

Vi fortsätter resonemanget om Plagen.

I olika sammanhang påpekas att omvandlingen av Plagen delvis beror på att man vill kunna erbjuda plats för diverse arrangemang.
Ett synnerligen märkligt uttalande. Borde det inte vara precis tvärt om, arrangemanget får anpassas till den yta som står till förfogande.

Att under ett helt år tvingas uppleva en nästa kal yta bara för att man, under några få sommardagar vill smälla upp ett öltält eller liknande verkar helt absurt. Att behöva sitta på sofforna och studera baksidan på detta elände till skylt borde ingen utsättas för.
Däremot är ett vackert gammalt ankare och väl komponerad växtlighet en ren fröjd att vila blicken på.

Man har även påpekat att konstruktionen med plastschabraket är så utformat att den lätt kan flyttas för att ”förgylla” även andra platser i kommunen.
Eftersom man tidigare ansåg att kommunens uteförråd vid Grandalen var en lämplig plats för ankaret kanske samma plats kan upplåtas för schabraket.
Om man inte faller till föga och placerar det i kommunens centrum, dvs mellan Systembolaget och Eurocash.

Det hände sig vid den tiden:
Den tjänsteman som hanterade platsvarumärket och hade kontakt med handläggaren på Miljö- och bygg skrev i ett brev att platsvarumärket skulle förses med en skylt ”Klättring förbjuden”. Någon sådan skylt finns inte, eller hur. Vem har då ansvaret om någon unge klättrar upp, ramlar ner och slår sig fördärvad?

Klätterställningar skall, enligt regelverket, omges med lös sand eller annat som hindrar att fallskador uppstår. Här har man valt betong som garanterat har en helt motsatt effekt.
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

17 svar på Logisk kullerbytta!

 1. Baklängesläsare skriver:

  Om man nu vill ha en klätterställning på Plagen så kunde man kanske ställa in plasteländet på den befintliga lekplatsen? Där stör den i alla fall inte utsikten mot hamnen hamnen när man kommer ner för trappan från Badhusgatan.

 2. Propaganda skriver:

  Släpp det här nu. ”Plastvarumärket” är något av de mest fotograferade sevärdheterna på socialamedier som rör Strömstad. Alltså bra reklam för kommunen. Dock ska tilläggas att feta inte är något nyskapande projekt. Liknande ”varumärken” finns i de flesta små och medelstora städer/byar runt om i syd-Europa.

  • soreneriksson skriver:

   Kallar man detta schabrak för en sevärdhet har man inga stora krav på vad som menas med en sevärdhet.

   • Propaganda skriver:

    Vad som är ”fint/fult” eller god eller dålig smak ligger helt i betraktarens ögon. Min mening med inlägget är att det syns mycket oftare i socialamedier och i förlängningen alltså är reklam för Strömstad än vad tex ett ankare skulle vara. Måste ju även vara en anledning till att så många städer använder sig av sådana här ”reklamshabrak” för att få folk att upptäcka sina vackra städer.

    • soreneriksson skriver:

     I en lista med sevärdheter torde inte platsvarumärket hamna särskilt högt.

     • Propaganda skriver:

      Hittar du något på socialamedier som avbildas oftare än strömstadskylten på Plagen?

     • soreneriksson skriver:

      Googla på Strömstad, klicka på knappen Bilder och du skall upptäcka att bland de hundratals bilder som dyker upp finns inte en enda bild på ”strömstadskylten”.

 3. Propaganda skriver:

  Men de bilderna du googlar är inte från socialamedier. Men du tycker kanske inte att socials medier är något att bry sig om??

 4. Konsumentupplysare skriver:

  När man läser inläggen från Propaganda får man lätt intrycket av att han är en av dem som ligger bakom platsmärket. Det säger ju en hel del om kompetensen i den kompisgrupp som tror att detta märke tillför något som helst positivt till bilden av Strömstad. Fråga ett proffs på en reklambyrå med lite anseende. Det blir tummen ner.

  • Propaganda skriver:

   Konstigt då att så många städer använder liknande ”märken”
   Tyvärr kan jag dock inte ta åt mig någon som helst ära.

 5. Fimpa plasten! skriver:

  På bilden ovan sitter faktiskt några barn uppradade så att det står RÖVSTAD. Sånt tycker ungar är kul! Säkert bra för marknadsföringen.

 6. Släng prestigen! skriver:

  Någon tog bort ankaret med motiveringen att det stod i vägen vid nöjesarrangemang. På vilket sätt förbättrar det här plaståbäket den situationen?
  Varför sätta upp något som så till den grad upprör sinnena på annars sansade Strömstadbor?
  Sätt tillbaka ankaret som nu sägs vara renoverat och därmed en prydnad för Plagen som det varit i så många år.

 7. Nöjd väljare skriver:

  Låt eländet stå kvar! Det tjänar som en ständig påminnelse om att det tillsammans med asfalteringen och cykelbanor kors och tvärs i centrum sänktes såväl centern som miljöpartiet i valet 2018.
  Det är verkligen något att minnas!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *