Strömstads Tidning väcker diskussionen om Plagen

Debatten om Plagen har ingalunda klingat ut. Åsikter för och emot saknas inte.

För egen del har jag hela tiden hävdat att Plastschabraket på Plagen är felplacerat. Har man ambitionen att upplysa alla om var man befinner sig finns det knappast någon bättre placering än detta ”platsvarumärke” än högt uppe på ett berg.
Det fungerar ju för Hollywood och bör därför också kunna fungera här.
Det finns en hylla i berget, strax ovanför färjeläget, varför inte utnyttja den.
Men då bör nog skylten göras större och inte vara av glasfiberarmerad plast.
Att överhuvudtaget lägga pengar på en plastfigur rimmar synnerligen illa med de klimatmål som blir allt tydligare för var och en. Eller vad säger ni kommunens miljöpartister?

Tycker man inte att berget vid Vatuland är en bra lösning finns massor av andra alternativ. Furholmen, Skrotstenspiren, Laholmen, Killingholmen, you name it.
Om inget av dessa alternativ anses bra finns ju alltid möjligheten att använda någon av rondellerna.

Plagen borde omskapas till en oas för det promenerande folket.
Schabraket bort, ankaret tillbaka, blomsterplanteringar och en eller annan pergola som kan erbjuda skugga soliga dagar.
Nu ser Plagen mera ut som ett kalt stensatt torg som väntar på att försäljare skall slå upp sina stånd. Trist som bara den, men enkelt och inte särskilt dyrt att fixa till.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

8 svar på Strömstads Tidning väcker diskussionen om Plagen

 1. KalleA skriver:

  Helt enig men både Sörens inlägg och insändaren i STNB. Plagen är Strömstad turistcentrum och skall vara en pärla i stan.

 2. Anders Hellsten skriver:

  Hur gick egentligen detta till? Vem bestämde att det ankare som kommunen under stora ceremonier satte upp på den fint stensatta plagen i slutet av femtiotalet helt plötsligt skulle ersättas med denna bedrövliga plastkonstruktion?
  Och vem bestämde att sätta dit den anskrämliga annonspelare som idag misspryder Oscarsplatsen med dess lilla staty och vackra blomsteruppsättningar?
  Jag är dock inte förvånad om den ansvarige föredrar att vara anonym.

 3. Boende vid ån skriver:

  Strömstads Tidning kunde ju följa upp sin insändare med att kolla om vem som helst utan ett kommunalt beslut kan gå runt i stan och möblera om på offentliga platser.
  Som att t.ex. sätta upp en egen parksoffa vid Strömsån. Men vi kanske kan snickra till egna sittplatser? Några enklare ljugarebänkar går väl alltid att ordna. Man kan ju plasta in dom också så att dom passar in i den nya plast- eller platskultur som sprider sig som ett ogräs i stan.

 4. Lars Georgsson skriver:

  Snygg bild på ankaret! Det är nog ganska många i stan som väntar på att få de det renoverade ankaret tillbaka på sin gamla plats. Jag gör det definitivt.

 5. Formgivare skriver:

  Ankaret är vackert, men kolla också de stiliga flaggorna på bilden. Kombinationen är oslagbar och man kan väl bara hoppas att förråden av de nya blåvita flaggorna tar slut efter några hyggliga sydväststormar i höst.

 6. Seglare skriver:

  Vi är många som vill ha ankaret tillbaka på Plagen!

 7. Mindre plast vid havet! skriver:

  Varför skall Strömstads vackra plage skräpas ner av ett taffligt designat plastbeläte? Kan det inte åka med i strandstädningen nästa vår?

 8. Gösta Unefäldt skriver:

  Ankaret tillbaka snarast möjligt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *