Reaktionerna lät inte vänta på sig!

Efter att jag lanserat inlägget ”Hänt och Känt” kom det omedelbart ett antal förslag på ämnen att ta upp.

Reportage eller rapport
Förslagsställaren undrar varför politiska ”reportage” i tidningen mera liknar rapporter. Ytterst sällan förekommer något som kan liknas vid ifrågasättande. Om någon politiker säger något så återger man det och ställer inga följdfrågor. I förslaget efterlyses lite mer undersökande journalistik.

Blockera internet
Här kom ett förslag att man, i analogi med idén att blockera kommundatorer från porrsurf, skulle införa samma blockering av bloggen. Den som kommit med förslaget har uppfattat att både politiker och tjänstemän tagit illa vid sig av den kritik som framförts på bloggen och då skulle en blockering skapa en bättre och lugnare arbetsmiljö för båda dessa kategorier.

Näringslivsutvecklare
Varför har ingen ställt krav på att kommunens näringslivsutvecklare verkligen jobbat för att utveckla näringslivet, skriver en fundersam person. Hen noterar samtidigt att utvecklaren tydligen sagt upp sig och funderar över om det kan bero på att den nya regimen i kommunen ställt lite hårdare krav på att leverera.

Arbetsbeskrivningar
Alla kommunala tjänstemän måste ha en arbetsbeskrivning som klargör vad tjänsten omfattar och vad tjänstemannen förväntas utföra. Men vem följer upp och har ansvar för att tjänstemannen uppfyller arbetsbeskrivningens krav. Är det upp till respektive förvaltningschef att ensam hantera dessa frågor och vad händer om man upptäcker brister. Denna fråga vill en person, som säger sig blivit illa behandlad, ha svar på.

Respektlöst
För egen del kan jag inte släppa Peter Heies ovilja att redovisa om han agerade på eget bevåg eller lät sig manipuleras när han drev igenom beslutet att köpa Crawfordfastigheten. För en politiker som strävar efter att vinna väljarnas förtroende är hans uppträdande respektlöst.

Utbildning
Alldeles innan jag skulle lägga ut det här inlägget på bloggen fick jag ett märkligt meddelande. Den som skriver hänvisar till debatten om obehöriga lärare i skolan men menar att det är minst lika vanligt inom kommunledningen där det skall finnas ett stort antal anställda som saknar formell utbildning för de arbetsuppgifter de har.
Jag har ingen aning om sanningshalten i det påstående men finns det ett uns av sanning är det allvarligt nog. Jag vet inte hur man får reda på hur det verkligen ser ut men respektive tjänstemans CV borde väl vara offentlig handling.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *