HÄNT OCH KÄNT!

Med jämna mellanrum kommer vi att publicera korta notiser om diverse lokala händelser.
Det kan vara något vi fått till oss via mejl, läst i tidningen eller hört på stan.
Vill du bidra skicka gärna ett mejl till eriksson.byggledning@tele2.se.

Utsmycka rondellerna
Vi läser i tidningen att det finns förslag på att utsmycka kommunens rondeller.
Kul idé, då kan man börja med att flytta plastschabraket från Plagen till rondellen vid norra infarten.

Elström till färjan
Om det nu är besvärligt att ordna med laddning av hybridfärjan borde man, tills vidare, åtminstone kunna ordna med ström så ingen av färjorna behöver ligga vid kaj med hjälpdieslar igång.

Gåseberget
Man borde få antingen FÖP-författaren eller någon av arkitekterna på kommunen att göra en enkel skiss som visar hur man tar sig upp på berget med bil, cykel eller gående.

Kommunens hemsida
Det är knappast för mycket begärt att kommunen fortlöpande informerar om hur de olika detaljplanerna utvecklas och när man räknar med att medborgarna skall få säga sitt.

Gasbilen
Efter oppositionens ramaskri när beställningen av en gasdriven sopbil annullerades har ropen tystnat. Kan det bero på den mediala uppmärksamhet som ägnades åt att ytterliga ett gasdrivet fordon (en buss) fattat eld.

Adminstration
Det finns uppgifter som tyder på att befolkningen i kommunen kommer att minska efter de senaste årens uppgång. Borde det då inte vara dags att anpassa den kommunala kostymen och minska på administrationen och samtidigt koncentrera sig på kärnverksamheten.

Räcket vid älven
Räcket utmed gång- och cykelvägen vid älven ser fortsatt ut som en kreatursinhägnad. Varför då?

Gång- och cykelväg
Den dubbelriktade gång- och cykelväg som finns utmed älven nära nedre bron torde vinna pris som Sveriges i särklass smalaste med en bredd oceaner från Trafikverkets rekommendationer.

Konstgräset på vallen
Konstgräset på vallen är utslitet och måste ersättas. Hur går tankarna i detta miljöpräglade tidevarv, blir det nytt konstgräs tillverkat av gamla bildäck eller tänker man återvända till naturen och odla sitt eget gräs. Miljöpartiets åsikter efterfrågas.

Mobiltelefoner i skolan
Debatten pågår om mobiltelefoner i skolan och elevorganisationer anser det vara integritetskränkande att vägra eleverna att använda telefonerna under lektionstid.
Eleverna befinner sig i skolan för att inhämta kunskap förmedlad av utbildade pedagoger. Låt dessa arbeta i lugn och ro utan störande smarttelefoner.

Vikande bostadspriser
I media läser vi att bostadspriserna sjunker i Strömstad. Är det fråga om en tillfällig nedgång eller ser vi här en trend att priserna har nått en så hög nivå att det inte längre finns tillräckligt med kapitalstarka köpare. Tendensen har kunnat anas en tid då, sedan länge färdigställda bostadsrätter vid Surbrunnsgatan fortfarande är osålda.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *