Båda vill sälja men ingen vet vad?

Såväl Liberalerna som Moderaterna står bakom förslaget att Strömstadsbyggen bör sälja av ett antal hyresrätter för att därigenom skaffa kapital till nyproduktion.

Det låter bestickande men blir till en luddighet så länge man inte vill berätta vilka hyresrätter man avser utbjuda till försäljning. Inte heller vill man ange vilken volym det är fråga om. Hur många hus och lägenheter vill man kränga av och hur mycket tror man det ger bolaget i rena intäkter.
Utred frågan säger man och vill på det sättet skydda sig ifrån att själva ha tagit fram förslag på lämpliga objekt.
Då kan man istället skylla på utredaren.

Ett bättre förslag skulle vara att utredningen gjordes av Liberalerna och Moderaterna själva. Då fick det själva svara för varför man anser att vissa lägenheter är lämpliga att sälja samt då också, med goda sakargument, möta dem som hyr de aktuella lägenheterna.
Förslagsställarna Tysklind (L) och Wersén (M) bord e ingå i gruppen, kanske med biträde av Ola Persson, M:s representant i bolagsstyrelsen.

Problemet kan bli att det i en eller annan av de lägenheter man vill sälja bor väljare som man helst inte vill stöta sig med och då uppstår ett svårartat dilemma.

En fundering i sammanhanget:
Menar förslagsställarna att en köpare skall langa upp ett antal miljoner för att sedan låta allt vara vid det vanliga, dvs hyresgästerna bor kvar med samma hyra som tidigare. Eller, vilket inte är osannolikt, man försöker ombilda hyresrätterna till bostadsrätter och då får dem som bor där idag köpa sin lägenhet.

Jag tror faktiskt att man i nuläget skall nöja sig med att, som jag föreslagit flera gånger tidigare, sälja projekt kv. Magistern.
Oklart hur mycket det kan ge, men då slipper man åtminstone det liket i lasten.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *