Ingen förbättring i sikte!?

Trots otaliga påpekanden sker ingen förbättring av informationen på kommunens hemsida.

Man har skapat en informationsavdelning och anställt en informationschef men lika fullt är informationen på kommunens hemsida undermålig.
Det råder ingen tvekan om att det saknas någon som har ett övergripande ansvar och verkligen kontrollerar att hemsidan är uppdaterad och att nödvändig information finns tillgänglig.

Det skulle leda för långt att här gå igenom alla brister men en sak som är värd att nämna är avsaknaden av ärendelistor för vissa nämnder.
Förhållandet har påpekats tidigare och svaret har då blivit att det är upp till var och en förvaltning att sköta detta.
Men om det bevisligen inte fungerar vem har då ansvaret? Ingen som det verkar.
Vad skall vi då ha en informationsavdelning och en informationschef till om ingen har kraft, ork eller lust att se till att samhällsinformationen sköts på rätt sätt.

Det finns på hemsidan inte ens en kolumn där man redovisar viktiga kommunala beslut i styrelser och nämnder. Den som vill veta vad som hänt får själv söka information genom att klicka sig fram till protokoll och ärendelistor. I den mån de är redovisade och i den mån protokollen är så upprättade att vanligt folka kan förstå vad som beslutats.

Det yttersta ansvaret för hemsidan har kommunledningen och det är hög tid nu att man därifrån sätter ned foten och kräver förbättringar.
Dessvärre förefaller det som om intresset för hemsidan inte är särskilt stort bland våra politiker men det kanske kan bero på att de har en helt annan möjlighet att få information än vad den vanlige medborgaren har.

Inte sällan dyker det upp politiska kommentarer där man tycker att sociala medier är ”pain in the ass” något man helst vill slippa. För mycket negativ kritik säger man.
Men, herre gud, där finns ju svaret.
Om man skötte informationen till medborgarna på ett bättre sätt skulle mycket av den negativa kritiken elimineras. När relevant information uteblir skapas en grogrund för misstro och spekulationer.
Jag vill med fog hävda att utan sociala medier och Strömstads Tidning hade medborgarna i många frågor varit totalt ovetande.

Det är inte brist på personal som skapat detta tillstånd, det är bristen på engagemang hos dem som är avlönade att hantera informationen och bristen på ledarskap där man undviker att kontrollera hur respektive tjänsteman uppfyller sitt uppdrag i enlighet med den arbetsbeskrivning som naturligtvis finns för alla kommunala tjänster.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ingen förbättring i sikte!?

  1. Skattebetalare skriver:

    Av ovanstående kan man lätt konstatera att en översyn av kommunens alla dyrbara nyrekryteringar på framförallt chefssidan borde börja med informationsavdelningen. Men det är kanske inte det Tysklind menar. Han var ju själv med och ökade lönekostnaderna på ett aldrig tidigare skådat sätt.

  2. Spara och Slösa. skriver:

    Vore intressant att veta om hela cirkusen om det nya platsmärket, alla skyltar, nya flaggor, den meningslösa slogan som skall marknadsföra Strömstad och liknande åtgärder är ett verk av informationsavdelningen.
    Om så är fallet är det kristallklart var en översyn bör börja.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *