Miljövänlig färjetrafik?

Color Hybrid, huvudmotorerna startas.

Eftersom det saknas ström drivs den nya hybridfärjan huvudsakligen av diesel.

Det betyder i sak att utsläppen från denna färja inte skiljer sig nämnvärt från Color Viking eller Oslofjord. Samtliga drivs med dieselmotorer och fartygens hjälpmaskiner, också diesel, är igång och sprider avgaser under hela den tid respektive färja ligger vid kaj.
Egentligen ganska absurt med tanke på att det är olagligt för en dieseldriven personbil att ha motorn igång i mer än en minut när den står i kö för att komma ombord på färjan.

Man kan bara fundera över hur mycket avgaser som färjorna sammanlagt släpper ut när de tillsammans ligger vid kaj nästan fem timmar per dag. Eller ca 1.700 timmar om året.

Det tar en god stund efter uppstart innan röken skingras

Enligt Lars Tysklind (L) skall vi inte behöva vänta i mer än ca 3 år innan färjan kan drivas med elkraft när den ankommer till och avgår från Strömstad. Det är alltså inte fler än ca 2.000 avgångar.

Det vore intressant att få några kommenterar från övriga politiker. Inte minst från Bengt Bivrin (MP) som trodde att frågan om laddning av färjan redan var löst.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

2 svar på Miljövänlig färjetrafik?

  1. Kejsarens nya kläder? skriver:

    Det framstår som alltmer absurt att alla politiker i Strömstad känner sig kallade att jubla över den nya fina färjan. Det är ju ställt utom allt tvivel att den under överskådlig tid kommer att spy ut lika mycket föroreningar som de övriga och dessutom bidra till fler bilar som kör genom staden. Det enda positiva är att kommunen får något högre hamnavgifter, men å andra sidan har skattebetalarna fått ge ett lån på kanske 150 miljoner till rederierna som dessa skall betala tillbaka på 20 år.
    Det är bara att hoppas att inget händer som gör att de inte kan betala tillbaka detta lån. Vi är alltså lite av risktagare både vad miljö och ekonomi anbelangar.

  2. Sven G. Jansson skriver:

    Frågan är väl om inte kommunen har dragits in i ett ganska äventyrligt projekt med denna nya färja som i praktiken krävde en helt ny kaj vars kostnad vi Strömstadsbor tydligen har förskotterat.
    Möjligen är det eftertankens blekhet som idag gör att varken miljöpartiets Bengt Bivrin eller centerns Peter Dafteryd och Åsa Torstensson är särskilt högljudda om projektet trots att de satt i de ledande positionerna för kommunens engagemang.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *