Skapar en livsmedelsbutik på Bastekärr förutsättningar för nya verksamheter?

Liberalerna med Lars Tysklind i spetsen anser att planen för Bastekärr skall ändras så att livsmedelsförsäljning blir tillåten.

Uppenbarligen anser Tysklind att vi har alltför få livsmedelsbutiker i kommunen och att detta måste rättas till med en butik på Bastekärr.
Tydligen anser han frågan vara så aktuell att den nuvarande regimen omedelbart borde föranstalta om en planändring.

Det faktum att hans eget parti, Liberalerna, suttit vid makten i fyra år utan att med ett enda ord knysta om den angelägna planändring får mig att fundera.
Vad är det som hänt under de senaste månaderna men som inte hänt under de senaste fyra åren som gjort just denna fråga så angelägen att ta upp.

Det kan ju knappast ha undgått Tysklind att intresset för etablering på Bastekärr varit lågt även under liberalernas regeringsperiod i kommunen.

Den som eventuellt tror att en etablering av livsmedlesbutik på Bastekärr skulle gynna Skeeborna i någon avsevärd mening bör tänka på att mellan de centrala delarna av Skee och den inringade rondellen på Bastekärr är det ca 2,5 km. Inget direkt gångavstånd således.

Tror man fortfarande att en livsmedelsbutik är en dörröppnare för annan verksamhet kan man med fördel studera vad som hänt i Gallerian i Strömstad eller i det nya shoppingcentrat i Tanum. På båda ställen finns stora matvarubutiker medan övrig verksamhet för en tynande tillvaro. Butiker öppnar och stänger på löpande band. Frågan är om ens matvarubutikerna går särskilt bra.

Nej, vi tror faktiskt inte att en livsmedelsbutik på Bastekärr löser problemet med att fylla området med verksamheter. Vad vi däremot tror är att det krävs en aktiv näringspolitik och lobbyverksamhet för att sälja in området till hugade spekulanter. Där kan kommunen samverka med övriga markägare för tillsammans med dessa utveckla området.
Den digitala utvecklingen gå häpnadsväckande fort och flera stora företag bygger serverhallar runt om i Sverige. Hur aktiv har man varit för att till exempel få en sådan i Skee? Har vår näringslivsutvecklare haft några sådana kontakter?

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *