Går det inte på det ena sättet för Centerpartiet kan man ju alltid söka andra vägar!

Centerpartiet har motionerat om att det skall bli tillåtet för den som äger mark att stycka av fem tomter och sälja. Utan någon som helst föregående planering.

Här kan man verkligen tala om ett oblygt agerande för egen vinning.
En framstående lokal centerpolitiker och tillika markägare ansökte om att få stycka av och sälja fem tomter på den egna marken. Enligt sökanden behövdes inget annat än ett beslut från Miljö- och byggnämnden.
Det blev tvärstopp efter förslag från liberalernas ledamot!!

Skam den som ger sig, tänkte centerpartisterna, går det inte på det ena sättet får man försöka hitta andra vägar.
Det är knappast obekant att många centerpartister är markägare och då gäller det att värna om dessas möjligheter att berika sig. Då kan man slänga alla vedertagna regler på soptippen. Planering är inget som centerpartisterna ställer upp på, så länge det rör de egna medlemmarna. I vanligt tal kallas detta gräddfil.

Man måste nog räkna med att detta oblyga försök att hitta genvägar kommer att stöta på patrull, men bara det faktum att centerpartiet motionerat i frågan visar hur långt man är villig att gå för att gagna de egna medlemmarna.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *