Varför lurade du fullmäktige Peter Heie?

När verkligheten bakom köpet av Crawfordfastigheten redovisats väljer Peter Heie att tiga som muren.

Vi kan förstå det med tanke på vad som hände.

Det råder ingen som helst tvekan om att fullmäktiges ledamöter fördes bakom ljuset när du, med hjälp av den tunnast möjliga majoriteten, drev igenom beslutet.
Det som påstod skulle finnas i form av beslutsunderlag fanns inte.

Det fanns ingen besiktning utförd av en utomstående besiktningsman. Det enda som existerade var en ”statuskontroll” utförd av en utomstående besiktningsman.
(Göran Wallo har senare påstått att det utförts besiktningar av den egna personalen, men det finns ingen som helst dokumentation som visar att det verkligen skett)
Det fanns heller inget värderingsintyg utan endast en bedömning gjord av medarbetare hos Strömstadslokaler. Bedömningen finns inte dokumenterad utan består endast av ett påstående från bolagets VD.

På detta synnerligen magra, för att inte säga nästintill obefintliga, underlag fattade fullmäktige med röstsiffrorna 20-19 beslutet att köpa en fastighet för 28 miljoner kronor.

Det ankommer på fullmäktiges ordförande att säkerställa att ledamöterna har ett fullgott underlag när de fattar beslut. I detta fallet hade de inte det och för den fadäsen vilar ansvaret tungt på dig Peter Heie.
Det finns anledning anta att du blandade ihop din roll som fullmäktigeordförande med rollen som ordförande i Strömstadslokaler och då fick lojaliteten med kommunens högsta beslutande organ stryka på foten.

Du visste mycket väl vad som fanns av handlingar och du visste mycket väl vad många ledamöter i fullmäktige efterfrågade och ändå låtsades du som om allt fanns dokumenterat när beslutet togs på det extra fullmäktigesammanträde du bestämt skulle äga rum.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

7 svar på Varför lurade du fullmäktige Peter Heie?

 1. Sven G. Hansson skriver:

  Vad säger kommunens revisorer om detta? Ordföranden i Strömstadslokaler som tillika är ordförande i kommunfullmäktige gör först ett ganska saftigt inköp av en gammal industrifastighet för 28 miljoner och får därefter köpet godkänt genom en omröstning i fullmäktige med en enda röst övervikt. Utan att det finns någon dokumentation av i vilket skick denna fastighet befinner sig. Personligen skulle jag inte ens köpa ett fritidshus utan ett ordentligt besiktningsprotokoll. Men det gör man i Strömstad. Jag är glad att vi bara betalar fastighetsavgift här för vårt omsorgsfullt besiktigade sommarställe, och inte skatt. Tack för bloggen! Sånt här ska givetvis fram i ljuset.

 2. Fd ledamot av fullmäktige skriver:

  Från Peter Heie intet nytt. Precis som förväntat. Det ligger tydligen inte för Heie att svara för sina egna tillkortakommanden.

 3. Sören Eriksson skriver:

  Noterar att Peter Heie fortfarande håller sig undan. Har du något att dölja?

 4. Gubben i Lur skriver:

  Förelåg inte jäv när kommunfullmäktiges ordförande deltog i beslut i frågan om köp av Crawfordfastigheten? Fasigheten köptes av av Strömstadlokaler AB i vilket bolag fullmäktiges ordförande också var styrelseorförande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *