Varför lurade du fullmäktige Peter Heie?

När verkligheten bakom köpet av Crawfordfastigheten redovisats väljer Peter Heie att tiga som muren.

Vi kan förstå det med tanke på vad som hände.

Det råder ingen som helst tvekan om att fullmäktiges ledamöter fördes bakom ljuset när du, med hjälp av den tunnast möjliga majoriteten, drev igenom beslutet.
Det som påstod skulle finnas i form av beslutsunderlag fanns inte.

Det fanns ingen besiktning utförd av en utomstående besiktningsman. Det enda som existerade var en ”statuskontroll” utförd av en utomstående besiktningsman.
(Göran Wallo har senare påstått att det utförts besiktningar av den egna personalen, men det finns ingen som helst dokumentation som visar att det verkligen skett)
Det fanns heller inget värderingsintyg utan endast en bedömning gjord av medarbetare hos Strömstadslokaler. Bedömningen finns inte dokumenterad utan består endast av ett påstående från bolagets VD.

På detta synnerligen magra, för att inte säga nästintill obefintliga, underlag fattade fullmäktige med röstsiffrorna 20-19 beslutet att köpa en fastighet för 28 miljoner kronor.

Det ankommer på fullmäktiges ordförande att säkerställa att ledamöterna har ett fullgott underlag när de fattar beslut. I detta fallet hade de inte det och för den fadäsen vilar ansvaret tungt på dig Peter Heie.
Det finns anledning anta att du blandade ihop din roll som fullmäktigeordförande med rollen som ordförande i Strömstadslokaler och då fick lojaliteten med kommunens högsta beslutande organ stryka på foten.

Du visste mycket väl vad som fanns av handlingar och du visste mycket väl vad många ledamöter i fullmäktige efterfrågade och ändå låtsades du som om allt fanns dokumenterat när beslutet togs på det extra fullmäktigesammanträde du bestämt skulle äga rum.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *