Lars Tysklind har inget till övers för majoriteten?

En överväldigande majoritet av liberalerna har röstat för Sabuni som ny partiledare.

Det är inget som bekymrar Lars Tysklind det allra minsta, han kommer, som ombud, att rösta för Ullenhag.
”Vår röst tillfaller den vi efter eget omdöme, med hänsyn till rådgivande omröstningar och efter noggrant övervägande, ser som bäst lämpad att leda oss. 
”Som ombud förväntas vi företräda partiaktiva och passiva medlemmar, liberalt sinnade invånare och i slutändan hela svenska folket. Vi måste vara väl insatta och pålästa, lyssna och ta självständig ställning. 
Därför har vi tagit stor hänsyn till hur de av medlemmarna som röstat har ställt sig i våra län, vi har sett till majoritet och stark minoritet.
Skriver Tysklind tillsammans med några andra ombud.

Undrar då vad Tysklind avser när han skriver att man tagit hänsyn till de rådgivande omröstningarna.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

4 svar på Lars Tysklind har inget till övers för majoriteten?

 1. Oberoende demokrat skriver:

  Lars Tysklind kan kritiseras för både det ena och det andra. Men i den här frågan får man nog anse att han har torrt på fötterna. Representativ demokrati innebär ju i princip att det ombud man valt vid omröstningar tar ställning utifrån avgivna löften och eget omdöme.

  • soreneriksson skriver:

   Säkert är det så, men då måste man ändå fråga sig till vilken nytta det är att arrangera landsomfattande medlemsomröstningar.

   • Oberoende demokrat skriver:

    Den invändningen håller jag helt med om. Men det är inte Lars Tysklinds fel.
    För övrigt har det gått inflation i olika typer av opinionsundersökningar. Den här typen av icke beslutande medlemsomröstningar är ett mellanting mellan opinionsundersökning och omröstning som bara skapar förvirring och förbittring.

 2. Venstreväljare skriver:

  Är det någon som bryr sig om hur olika liberaler röstar om ny partiledare? Ett parti som inte ens kan enas om hur röstningen skall ske utan att ryka ihop offentligt om den saken? Något mer ointressant än detta är svårt att hitta. Har svårt att tro att någon av de tre kandidaterna kan engagera fler väljare än Björklund till detta lilla parti som smälter ihop alltmer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *