Finns det några handlingar, Peter Heie?

Det råder tveksamheter när det gäller vilka handlingar som låg till grund för köpet av den s.k. Crawfordfastigheten.

Handlingar av denna art är offentliga och därför har jag idag begärt ut värderingsintyg och besiktningsutlåtande från Strömstadslokaler.

Peter Heie har ju flera gånger påpekat att dessa handlingar finns och då borde det inte vara några problem att lämna ut dem.
Därmed hoppas vi att denna fråga, till slut, blir ordentligt redovisad.
Skulle det, mot all förmodan, visa sig att de efterfrågade handlingarna inte finns kommer frågan i ett helt annat och mycket allvarligare läge.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

3 svar på Finns det några handlingar, Peter Heie?

 1. Sören Eriksson skriver:

  MYSTERIET TÄTNAR.
  Peter Heie svarar inte och Strömstadslokaler svarar inte på mejl.
  Jag har bett Peter Heie redovisa handlingarna som låg till grund för köpet av Crawfordfastigheten och jag har uppmanat Strömstadslokaler att lämna ut värderingsintyg och besiktningsutlåtanden eftersom dessa är offentlig handling. Hittills har jag mötts av en kompakt tystnad. Finns de efterfrågade handlingarna eller blev vi utsatta för ett bedrägeri när man påstod annorlunda.
  Under alla omständigheter kommer jag att skicka påminnelser till Strömstadslokaler ända till den dag de behagar svara. Peter Heie behöver knappast påminnas han vet mycket väl att han inte kommer att lämnas i fred om han försöker dölja något. Vi vill veta och vi har rätt att få veta. Både kommunen och de kommunala bolagen omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför inte undanhålla handlingar som per definition är offentliga.

 2. Sören Eriksson skriver:

  Se där, svar dök upp från Strömstadslokaler. Dock endast med beskedet att min begäran om handlingar vidarebefordrats till Gary Lyckell och Göran Wallo.
  Återstår att de vad dessa herrar har att komma med.

 3. Sören Eriksson skriver:

  Göran Wallo, VD för Strömstadslokaler, meddelar nu att man skall återkomma med svar efter midsommarhelgen. Märkligt att en så enkel fråga som att få ut offentliga handlingar måste lyftas till VD-nivå. Mig veterligen förekommer det inte i någon av kommunens förvaltningar att ett liknande spörsmål överlåtes till förvaltningschefen att hantera. Det tyder, dessvärre, på att det ligger en hund begraven.
  Det normala är att den handläggare som har hand om registrering av handlingar ser till att de skickas ut till den som begär att få dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *