Moderaterna, en ren familjeangelägenhet?

Hur väl förankrat är moderaternas agerande på lokalplanet?

Jag känner flera moderater och känslan som infinner sig när man talar med många av dem är att moderaterna i Strömstad styrs av en inre cirkel av familjemedlemmar som inte anser sig behöva förankra sina beslut hos medlemmarna.

En farlig väg som knappast leder till framgång. Som största borgerliga parti hade man förväntat sig att M skulle ta oppositionsledningen men så verkar det inte bli. Kanske inte så konstigt med tanke på att centern finns med i bilden och det partiet har fortfarande inte insett att valet innebar en brakförlust. Centern låter sig inte styras, det vet både liberaler och miljöpartister och tydligen håller detsamma på att hända för moderaterna.

Moderaterna hade under den förra mandatperioden tämligen klart för sig vad man ville i olika frågor men nu ser det ut som om man sakta men säkert håller på att byta åsikt. Om det beror på att man fått en ny ledning i partiet eller om det är fråga om att ställa in sig hos sina 16-gruppkamrater låter vi vara osagt men det inger inget större förtroende, vilket det än gäller. Istället för att övertyga låter man sig övertygas.
Ingen bra utveckling för ett parti som vill växa sig starkare.
Har man inte med sig medlemmarna i de tunga besluten har man snart inga medlemmar att ha med sig.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *