Bengt Bivrin (Mp) kritiseras våldsamt

Mp:s frontfigur Bengt Bivrin sågas, på Facebook, jäms med fotknölarna.

I flera inlägg och kommentarer på Facebook ifrågasätts om Bivrin överhuvudtaget hållit sig vaken vid alla de tillfällen då den nya hybridfärjan diskuterats.
Man förvånar sig storligen över hur den, som säger sig vara garanten för att miljöfrågorna hamnar i första rummet, så totalt missat problemet med el till den nya färjan.

Inte blev det bättre av hans uttalande i tidningen att han ”trodde att problemet var löst”.
Något, som det visade sig, inte alls stämde med verkligheten.
Det är först nu, sedan en ny majoritet tillträtt, som frågan kommit upp på bordet. Osäkert dock om det kommer att leda till framgång. Men, kanske det är värt ett försök att få EU med som finansiär.

Det normala hade annars varit att frågan om el till den nya färjan hanterats som prio ett när man diskuterade ombyggnad av färjeläget.
Man hade, på ett mycket tidigt stadium, kunnat inleda förhandlingar med såväl rederiet som el-leverantörer och nätägare. Och, i alla fall, undersökt om det fanns bidrag att söka.
Det gjorde man uppenbarligen inte och här ligger ansvaret tungt på Bengt Bivrin.

Om man berömmer sig av att representera det parti som säger sig värna om miljön och man dessutom sitter mitt inne i maktens centrum och ändå missar en så vital fråga som detta med el till färjan måste man ifrågasätta om det Bivrin sysslar med inte bara är ett spel för galleriet.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

3 svar på Bengt Bivrin (Mp) kritiseras våldsamt

 1. Observer skriver:

  Kritik skall också riktas mot de övriga i den gamla majoriteten. Alla försöker ju ge sken av att de är ”miljöpartier” men när det kommer till verkligheten ser det inte ut som om någon av dem lever upp till det. Centerpartiets miljöengagemang syftar oftast till att gynna den egna, allt mer krympande, skaran av likasinnade. Bondeförbundet lever.

 2. Förbannad miljövän! skriver:

  Bivrin cyklar nöjd omkring i stan på sin batteridrivna cykel, men när det gällde att göra lite mer handfasta åtgärder för miljön är han långt borta. Som när det gällde den nya färjan. Han borde sättas på en tvångskurs för att läsa in miljöpartiets partiprogram. Det är dags att hitta lite mer seriöst miljömedvetna företrädare för partiet här i Strömstad. Vi ska inte ha någon ledare som tycker att det är trevligt att vara lokalpolitiker för att det är lättsamt som omväxling till det vanliga arbetet.
  Vi behöver en idealist som kan föra fram miljöpartiets åsikter på ett sätt så att vi kan återvinna de mandat vi förlorade i höstas.

 3. Ekonom skriver:

  Jag hade bara en liten fundering. Bengt Bivrin kostade under förra mandatperioden ca två miljoner kronor i arvode, sociala kostnader, pensionsavsättning mm.
  Det är minsann inte mycket man får för pengarna nu för tiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *