Besserwisserkvartetten!

Flygbild över område för Särskilt boende

Utan att ha det som liknar tekniskt kunnande eller erfarenhet vet Cederbratt, Tysklind, Torstensson och Valdivieso att bästa läget för ett nytt Särskilt boende är vid Karlsgatan.

Så tvärsäkert uttalar sig bara den som saknar kunskap i ämnet. De fyras gäng kan inte ens hänvisa till en professionellt gjord analys eller utredning som stöd för sitt ställningstagande.
Slutsatsen blir därför att det dessa politiker sysslar med är inget annat än rena spekulationer eller ett allmänt tyckande.
Att låsa fast sig vi en lokalisering innan man ens har en susning om huruvida projektet alls kan genomföras och i så fall till vilka kostnader är vårdslöst och ogenomtänkt.

När det gäller kommunala investeringar i mångmiljonklassen kan man faktiskt kräva att beslut fattas på lite bättre underlag.
Men i det här speciella fallet är det inte fråga om det utan ett politiskt spel som är ägnat visa att här finns det handlingskraft.
I fyra år stötte och blötte den gamla majoriteten just detta ärende, utan att åstadkomma ett enda dugg. Men nu, helt plötsligt, när befolkningen gett dem silkessnöret, då sticker man upp nosen och talar om vad den nya majoriteten bör göra. Hela agerandet är så patetiskt att det är skrattretande.

Men i grunden är det fråga om någonting helt annat, nämligen ett krampaktigt försök att återta initiativet.
Det är väl känt att olika arbetsutskott kallats till ett möte angående olika alternativ för ett nytt Särskilt boende och då passade dessa fyra personer på att gå händelserna i förväg och redovisa sin uppfattning i tidningen. Upplägget har inget annan syfte än att man vill visa framfötterna.
Så gör bara den som skiter i den demokratiska processen.

Under den förra mandatperioden satte den dåvarande majoriteten en ära i att låta bli att underrätta oppositionen. Den nuvarande majoriteten har en annan inställning men om resultatet blir att oppositionen försöker utnyttja den generositeten för egen vinning kommer det, helt sannolikt, att bli en annan tingens ordning framöver.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

1 svar på Besserwisserkvartetten!

  1. Strömstadsbo skriver:

    Visst är det väl märkligt hur det kan bli. Här kommer Cederbratt instormande efter att ha sparkats från riksdagen och trumpetar ut att ”Nu skall vi fixa till en borgerlig allians i kommunen”. Det gick inte alls, inte i kommunen och heller inte i riksdagen. Då lappkastar Cederbratt och omfamnar miljöpartiet, något som inte ens fanns på kartan när han satt i riksdagen. Då betraktades Mp som persona non grata. Men i Strömstad kan man gå armkrok med samma parti. Å andra sidan betyder det ingenting eftersom Mp aldrig haft någon egen uppfattning om någonting som helst. Man följer strömmen, nu som tidigare. Inte undra på att väljarna flydde Mp som råttorna från ett sjunkande skepp. Moderaterna fick ett par extra mandat men det berodde säkert på att mängder av väljare övergav C och L och då såg man inget annat alternativ än att ge sin röst på M.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *