Bästa läget??

16-gruppen föreslår läge för nytt Särskilt boende

Konstellationen L, C, Mp och M kallar sig 16-gruppen.

Tillsammans har man nu kommit fram till att bästa läget för ett nytt Särskilt boende är vid Karlsgatan mitt emot radhusbebyggelsen på Mariedal.
Därför vill man att förhandlingar omedelbart skall inledas med länsstyrelsen för att klara ut vad som gäller för strandskyddet.

Det bergiga markområde man föreslår stupar ganska brant ned mot Strömsvattnet. Det nordliga läget betyder också att solen har svårt att komma åt.
Den ”plana” delen närmast gatan får man förutsätta tas i anspråk för de anställdas och besökarnas fordon.
I sak betyder det att byggnationen måste ske i sluttning ned mot Strömsdalen.
Jag är inte helt övertygad om att detta är det mest optimala läget för denna typ av boende. Helst vill man ju ha tillgång till så plan mark som möjligt, eller hur.

Lite förvånande är också det yrvakna intresset hos 16-gruppen taget i betraktande att centerpartiet redan tidigt 2014 lovade att ett nytt Särskilt boende skulle stå klart under mandatperioden 2015-2018. Ordföranden Anna-Lena Carlsson förordade själv den nu föreslagna platsen och då måste man fråga sig varför man inte gjorde de utredningar man nu vill att den nuvarande majoriteten skall ta tag i.

Under tiden har man irrat runt på en massa andra platser och det senaste beskedet som lämnades var att man planerade boendet på Mällby Gård.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

3 svar på Bästa läget??

 1. Stadsvandrare skriver:

  Det är väl ändå fantastiskt. Istället för att satsa på det som är nödvändigt valde man att ställa till jävelskap i centrum. Jag tackar min stjärna att vi blev av med det gänget.

 2. Gammal Strömstadsbo skriver:

  Här har det här sällskapet velat fram och tillbaka i fyra år utan att göra något åt frågan om äldreboende. Nu efter bara tre månader med ny ledning är det dags att komma och gnälla om hur viktig denna fråga är. Och då tar man till råga på allt fram ett redan genomtröskat förslag som förmodligen är det minst lämpliga av de som diskuterats.
  Man tar sig för pannan!
  Ibland är det bäst att tiga och skämmas över sin passivitet. Det här är ett sådant tillfälle.

 3. Uppfinn inte hjulet igen! skriver:

  Det står ett nästan tomt sjukhus i Strömstad vilket med fördel kunde lösa problemet med äldreboende på kort tid. Läget är perfekt, inga problem med strandskydd och den föga ekonomiskt sinnade VG-regionen skulle kunna hyra ut en stor del av de tomma ytor som idag kostar stora pengar varje dag. Är det en för billig och enkel lösning?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *