Är dagarna räknade för Strömstads Tidning?

Uppgifter om att Stampen Media är till salu skapar oro.

Om Stampen Media säljs till Bonnier eller Schipsted eller något annat mediabolag vad händer då med Strömstads Tidning.
Minskar eller ökar risken för att, åtminstone, papperstidningen läggs ner?

De flesta tidningar har uppenbara svårigheter att få lönsamhet i utgivning av papperstidningar och därför satsas allt större resurser på digitala utgåvor.

Om Strömstads Tidning får nya ägare kommer man tveklöst att titta noga på lönsamheten. Vikande prenumerationssiffror, en trend som fortsätter efter att Postnord tagit över distributionen, kommer att ligga tidningen i fatet när nya ägare börjar granska resultatet.

Därför kan man inte bortse från möjligheten att tidningen kommer att upphöra, i vart fall med pappersutgåvan. Det kan, i och för sig, ske även om det inte blir någon försäljning. Stampen Media verkar inte ha den ekonomiska stabilitet som krävs för att hålla igång samtliga tidningar. Vi ser utvecklingen när det gäller distributionen, ett förhållande som gäller även för en av Stampens övriga tidningar, TTELA. Med samma klagomål från prenumeranterna.

Det är naturligtvis så att varje publikation med krav på lönsamhet har en lägsta godtagbar nivå när det gäller prenumeranter. Risken är uppenbar att Strömstads Tidning inte riktigt når upp till den nivån och då kan loppet vara kört.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

1 svar på Är dagarna räknade för Strömstads Tidning?

  1. KalleA skriver:

    Synd att STNB missköts så under lång tid att kunderna slutar prenumerera.
    Klart att nya ägare funderar på lönsamheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *