Vilket jävla korkat svar

En prenumerant av Strömstads Tidning klagar på att denne inte längre får tidningen på morgonen eller ens samma dag som den ges ut.

Svaret som den klagande får från chefredaktören är bland det mest korkade man kan tänka sig:

Det stämmer att Postnord tar över distributionen av Strömstads Tidning i pappersform. Men det innebär inte att man bara kan ta del av nyheterna på eftermiddagen utan e-tidningen finns tillgänglig för alla som prenumererar på papper redan kvällen före. Eftersom e-tidningen ser exakt likadan ut som STNB på papper, finns också korsord och sudoku, möjliga att lösa för den som vill.
Ingalill Sundhage

Ingalill Sundhage förutsätter att alla som prenumererar på Strömstads Tidning också har en dator. De som har en dator uppmanas läsa E-tidningen. Hon förefaller heller inte ha några problem med att lördagstidningen delas ut på måndag.
Varför i hela friden skall man då överhuvudtaget prenumerera på papperstidningen.

Att tidningen tappar prenumeranter är väl känt, nu ser vi också att tidningsledning gör vad man kan för att tappet skall bli ännu större. Ingalill Sundhage tycks inte ha fattat att merparten av dem som prenumererar på tidningen gör det för att man tycker det är bättre med en papperstidning än att läsa den på nätet. I annat fall hade man ju inte prenumererat på papperstidningen utan enbart på e-tidningen vilket är en aning billigare.

Helt uppenbart att Strömstads Tidning är illa ute, tunn redaktion och nu klart försämrad distribution visar att man lever på en knivsudd för att alls finnas kvar som egen tidning.
Vad blir nästa steg när ännu fler prenumeranter faller ifrån och innehållet blir ännu tunnare. Hur långt borta är man från lägsta godtagbara nivå? Dagens tidning med dubbla, rätt meningslösa, krönikor av Sundhage och Adamsson lockar knappast nya läsare.
I synnerhet inte med en chefredaktör som saknar förståelse för varför prenumeranter av en morgontidning vill ha tidningen på morgonen.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

7 svar på Vilket jävla korkat svar

 1. Jag säger upp prenumerationen skriver:

  Man tror inte att det är sant. Ingalill Sundhage tycker att det är helt i sin ordning att vi, efter att Postnord tagit över distributionen, skall nöja oss med och dessutom betala för att få läsa lördagstidningen efter jobbet på måndag. Hur dum får man bli?

 2. Surfare skriver:

  Det här är väl en klar signal till att Strömstads Tidning sjunger på sista versen. Det är ju samma koncern som äger Björklövet och den är ju så tunn så även den måste gå med kraftig förlust när annonsörerna flyr till Veckovis som faktiskt är närproducerad till skillnad från Björklövet. Nästa steg är givetvis att STNB blir en eller ett par sidor i Bohusläningen, men satsar man på Postnord så blir inte den långlivad heller. Man kan ju läsa Strömstads Nyheter på nätet gratis. Det får räcka för mig.

 3. Sailor skriver:

  Om man befinner sig på ett sjunkande skepp hjälper det föga att ha en kapten som stänger av länspumparna och borrar hål i botten.

 4. Besviken prenumerant skriver:

  Hur kan Stampen behålla en chefredaktör som medvetet försöker ta livet av en lokaltidning. Besparingen man gör genom att sparka tidningsbuden och överlåta åt Postnord att sköta distributionen kommer att slå bakut så det gnistrar. Postnord har ju också aviserat att man inte vill dela ut post lika ofta som man gör nu, vad händer då med tidningen. Att göra affärer med Postnord bådar inte gott för Strömstads Tidning. Allt mer lutar det åt att det blir sociala medier som tar över rapporteringen av lokala nyheter i framtiden.

 5. CTL skriver:

  Åh snälla Sundhage ta prenumeranterna på allvar och säg att du sätter igång förhhandlingar med PostNord, söker konkurrerande distributörer eller att du sänker prenumerationspriset eller ger andra förmåner till de som får tidningen sent!
  Att övergå från papperstidning till nättidning sker inte genom att man dissar pappersprenumeranterna!

  Se de lyckade exemplen, t ex Aftonbladet soom är bäst på att överleva. Inte ett enda krav ställdes på pappersköparna. Man satte igång nättidningen och satsade hårt på att utveckla ny form av journalistik där samtidigt som man behöll service på pappret.

  Vi behöver Strömstads Tidning i framtiden, också med de brister den har. Nedläggning och sammanslagning är uselt för lokaldemokratin.

  Med en prenumerantvänligare chef blir vi fler som uppmuntrar till prenumerationer, oavsett former på tidningen. Med en läsföraktande chef är det betydligt svårare.

 6. Seaserpent skriver:

  Sundhages svar var rätt klantigt. Men har fullförståelse för att man använder sig av PostNord och därmed avslutar utdelning på lördagar då det antagligen inte är lönsamt att köra ut några papperstidningar. Att det digitala tar över från det tryckta är helt naturligt, samtidigt tar sociala medier över en del av nyhetsförmedling.

  Lägga mindre energi och pengar på kultur och sport och satsa på granskningar som helt saknas förtillfället även om nyhetschefen är av en annan uppfattning.
  Denna storsatsning på att följa vart enda kulturjippo i minsta detalj, förefaller märklig då det endast är för några få speciellt intresserade.

 7. Emil skriver:

  Papperstidningens stegvisa försvinnande i många kommuner kan bara bero på en sak, bristande efterfrågan.
  Om en redaktion tvingas inse att nättidningen lönar sig bättre, både med tanke på mängden nämnvärda nyheter i en lugn kommun och med tanke på kostnader och leveranstid så kan man bara konstatera att det är realiteterna som får råda.
  Att Strömstads tidning skulle börja publicera egendiktade historier med syfte att öka innehållet i en papperstidning vars efterfrågan minskar i takt med ökad smidighet i digital tillgänglighet är ju inte heller en reell metod.
  Att kritiken även delvis grundar sig i uteblivna korsord på papper tror jag inte är ett vinnande argument.
  En sak är i alla fall säkert. Vill man att papperstidningens utbud ska dominera så är ökad prenumeration enda metoden som leder till det.
  Man kan likna det med gränshandel som leder till stängning av lokala butiker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *