Eftertankens kranka blekhet!

När Mikael Cederbratt (M) uttalar sig i Strömstads Tidning uppvisar han en ovanligt allsidig historielöshet.

Cederbratt stormade in i Strömstad och kungjorde för alla som ville höra på att ”Nu var det dags för den borgerliga majoriteten att ta över”.
Precis som man planerade i den riksdagsgrupp han tvingats lämna.
Det gick åt h-te. Både på riksplanet och lokalt.

Kristersson lägger skulden på C och L medan Cederbratt söker med ljus och lykta efter partier han kan lägga skulden på. Hittills har han lyckats med bedriften att kalla KD för svikare men hade han varit det allra minsta påläst hade han mycket tidigt kunnat inse att de partier han ville ha som partners när makten skulle övertas befann sig i en allt brantare utförsbacke.

Istället för att inse misstaget tar han nu till orda och ondgör sig över att S fick stöd av SD när makten skulle fördelas.

Det är inte nog med att Cederbratt är en aning historielös han har dessutom problem med matematiken.
Han hade inte ens med hjälp av KD kunnat få ihop fler än 19 mandat. Då hade han ändå räknat in MP:s röster. Ett parti som M, på riksplanet, inte vill ta i med tång.

Cederbratts utfall mot S och SD ter sig utomordentligt märkligt i skenet av vad som hände under de senaste två mandatperioderna.
Under perioden 2011-2014 styrde S tillsammans med M och det synes ha fungerat tillfredställande.
Under perioden 2015-2018 agerade M i opposition och röstade otaliga gånger på precis samma sätt som S och SD.

Nu återstår att se om M lever upp till hur man agerade i opposition eller om man ändrar inställning och viker ner sig för C och L.
Det är först då vi får kvitto på om det ligger någon sanning i Cederbratts uttalande att M håller vad man lovar.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

4 svar på Eftertankens kranka blekhet!

 1. Det går utför med M skriver:

  Så här skriver Cederbratt i STNB: ”Vi moderater håller fast vid vår politiska linje i motsats till andra partier som gör allt för makten.”
  Sedan avslutar han med att ”Moderaterna håller vad de lovar”.
  Det är två mycket tveksamma påståenden. Vad gäller den politiska linjen kan man konstatera att under förra mandatperioden var man i nästan alla kontroversiella frågor i opposition mot det dåvarande styret (c, l, mp, kd). Nu har man svängt 180 grader och istället ingått allians med tre av dessa partier och anpassat sin politik därefter. En mycket krokig linje…
  Vad gäller att hålla det man lovar så undrar jag vad det betyder. I valet 2018 hade Moderaterna inte ens ett lokalt valprogram. Vad är det man lovat?
  Slutligen tycker uppenbarligen Cederbratt att makt är fult. Hur ska man annars förklara att han nogsamt undviker samverkan med det parti som man under 12 år haft i stort sett gemensamma ståndpunkter med. Evig opposition tycks vara Cederbratts linje.

 2. Observer skriver:

  När SD i riksdagen röstar för budgetförslag från M+KD är det helt i sin ordning. Enligt M får SD rösta på vad man vill.
  Men i Strömstad gäller en annan tingens ordning. Enligt Cederbratt är ett sådant förfarande ett tecken på att ett nytt politisk scenario skapas.
  Ena stunden vill Cederbratt överföra rikspolitiken till lokalplanet för att i nästa stund resonera helt annorlunda.
  Den typen av politiker kan vi vara utan.

 3. Undrande Demokrat skriver:

  Nu har jag just läst Cederbratts insändare 2 gånger. …och jag har inte blivit klokare av det. Jag har däremot många frågor. Cedrebratt säger bl.a. att ”Moderaterna håller vad de lovar”. Vad tänker han då på ? Det vore intressant att få en lista på detta. Sedan ondgör han sig över att Sossarna vill ha MAKT. Vill inte alla partier det ?

 4. KalleA skriver:

  Antar att vi har demokrati även i Strömstad. Då räknas alla röster, oavsett partifärg.
  En egotrippad moderat hade varit väldigt nöjd om alla röster kommit hon0m tillgodo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *