En fråga om prioritering!

Kommunen (skattebetalarna) har att hantera mycket dyrbara investeringar.

Reningsverkets uppdatering och ombyggnaden av Myrens hamn kostar flera hundra miljoner. Lägg därtill ombyggnaden av färjeläget för mer än hundra miljoner och var och en inser att ekonomin ansträngs till det yttersta. (Även om rederierna, på sikt, kommer att betala för färjeläget)

Utvecklingen av Canning kommer att kosta multum och hela tiden ligger man på från Koster och vill ha ordning på vatten och avlopp. Samtidigt står Strömstadsbyggen med mössan i hand och vill ha mångmiljonbidrag för att överhuvudtaget bygga några hyresrätter.
I närtid måste man även lösa frågan om el till hybridfärjan. Även om man kallt måste räkna med att flera skall vara med och betala kommer installationen säkert att kosta skattebetalarna en god slant.
Lägg därtill att skolan behöver resurser, även lokalmässigt samt att centrum måste rättas till efter den gamla majoritetens vandalisering.

Att i det läget ens tänka tanken på att plöja ner flera tiotals miljoner i en helt onödig bro över Bojarkilen övergår min fattningsförmåga.

Lägg brobygget på is intill dess att den kommunala ekonomin stabiliserats och låneskulden hamnat på en rimlig nivå.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

3 svar på En fråga om prioritering!

 1. Pengar kostar skriver:

  Glöm inte bort mångmiljoninvesteringarna i ombyggnad av badhuset och byggnationen av det nya multiköket. I och för sig Strömstadslokalers problem men kommunen äger ju bolaget.

 2. Arg skattebetalare skriver:

  Hoppas att de ärade kommunfullmäktigeledamöterna i den förra majoriteten sköter sin privatekonomi bättre än de skött skattebetalarnas pengar i fyra år. De har systematiskt röstat igenom det ena kostnadskrävande projektet efter det andra under parollen ”Det är vi som har majoritet”. Utan en tanke på kostnaderna. Och utan en tanke på att halva fullmäktige så när som på en enda röst, motsatte sig detta sanslösa spenderande.
  Hade det rört sig om en persons privatekonomi hade det varit ett klockrent fall för TV:s ”Lyxfällan”.

 3. Lars Georgsson skriver:

  Med tanke på den ansträngda ekonomin så är väl vandaliseringen av centrum det som är billigast att åtgärda. Det räcker ju med att måla över alla vita symboler på asfalten och låta Strömstadsborna promenera där de alltid har klarat av att göra det utan pekpinnar.
  Det kulturmord det innebar att i onödan ersätta stenbelagda gator med asfalt får vi leva med. Men det är en klåfingrig plump i Strömstads historia, och en kostnad som vi borde besparats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *