Det hade jag inte en aaaning om

Strömstads Tidning intervjuar Bengt Bivrin (MP) angående el till den nya hybridfärjan.

Mannen som ger sig ut för att vara miljöns främste försvarar och som dessutom är och har varit ledamot av kommunstyrelsen svarar:
Jag trodde frågan var löst.
Hur aningslös får man vara när man suttit i majoritet under en hel mandatperiod?

Bivrin hade alltså inte en susning om att den allra viktigaste av alla frågor när det gäller hybridfärjan, nämligen möjlighet att ladda batterierna, inte hade klarats av.
Ofattbart, minst sagt, men det visar vilket litet intresse Bivrin och hans parti ägnat miljöfrågorna.

Nu brinner det i knutarna och äntligen har tekniska chefen fått uppdraget att tala med el-leverantören och andra som måste involveras.
Här finns ju en hel drös av intressenter som borde kunna vara med och finansiera den relativt blygsamma investering det är fråga om. Rederiet, elleverantören och kommunen. Finns det bidrag att, i så fall så mycket bättre, men då borde man skickat in en ansökan för länge sedan.

Att man inte löste frågan om elanslutning samtidigt som man tog beslutet att bygga om färjeläget är ett kommunalt politiskt fiasko.
Den dåvarande majoriteten skall inte ensamma belastas för den fadäsen, men förbanne mig om de kan smita undan det yttersta ansvaret.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

4 svar på Det hade jag inte en aaaning om

  1. Besviken miljövän skriver:

    Varför skulle Bivrin bry sig om sitt partis ideologi? Han har i fyra år varit ett lydigt redskap för en borgerlig majoritet som huvudsakligen sysslat med att förvalta, inte förnya. Enda stället där man förnyat var i centrum och det skulle man låtit bli. Den nya majoritetens första åtgärd blir ju att återställa centrum så att yrkestrafik i första hand kan komma fram. I andra hand se till att gångtrafiken fungerar igen eftersom det väldigt oövertänkta experimentet med cykelbanor härs och tvärs blev ett totalt fiasko. Finns det f.ö. någon som kan komma på ett enda konkret exempel på något miljöfrämjande som miljöpartiet uträttat under förra mandatperioden?

  2. Cyklist för att jag vill, bilist när jag måste. skriver:

    Men? Det står ju en skylt borta vid den avspärrade GC-banan vid terminalen att man bygger/investerar för miljön. Vad lurad jag känner mig nu…

  3. KalleA skriver:

    Sören. Du bör ställa Bivrin i skamvrån och aldrig nämna honom mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *