Vi är trötta på att bli förda bakom ljuset!

Oceaner från verkligheten fortsätter liberalerna sitt envisa påstående om att ett brobygge över Bojarkilen är nära förestående.
DET ÄR DET INTE, långt därifrån.

Skall man uppnå det som liknar respekt inom politiken gör man klokt i att hålla sig till sanningen.
F.d. kommunalrådet Peter Dafteryd hade svårt med den saken när han påstod att Canningprojektet var ”mycket noggrant kostnadsberäknat”. Resultatet blev centerpartiets största valförlust i historien. Dafteryd hade inte lyckats uppfatta det enkla faktum att en kostnadsberäkning bygger på att det finns något att kostnadsberäkna. Det fanns det inte och finns fortfarande inte eftersom ingen som helst projektering ännu genomförts. Grova kostnadsbedömningar kan man göra på enkla underlag men aldrig en beräkning värd namnet.

Även liberalerna fick vidkännas en svidande förlust och det scenariot kan mycket väl upprepas om man fortsatt försöker slå blå dunster i befolkningen.

Vinner gör man genom att vara ärlig och uppriktig inte genom att manipulera och frisera verkligheten.
Lars Georgsson har i STNB en alldeles utmärkt insändare som väl belyser hur det verkligen ligger till med både brobygge och annat.

Det är på tiden att liberalerna ändrar attityd och inser att något brobygge NU inte är aktuellt. Alltför mycket återstår att utreda och besluta om innan man ens kan påbörja en upphandling av ett brobygge. Det är långt ifrån säkert att det ens kommer till stånd under denna mandatperiod.
Därför borde liberalerna överge sin hittillsvarande uppfattning och se till realiteterna och inte till rena önsketänkanden, utan verklighetsförankring.

Dags för liberalerna att göra en pudel, innan det är för sent.


Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

2 svar på Vi är trötta på att bli förda bakom ljuset!

 1. Jan Wogel skriver:

  Från min utgångspunkt är det alldeles utmärkt att inget nämnvärt har hänt med Liberalernas brobygge. Att bygga en dyr öppningsbar bro vid Bojarkilens mynning känns rimligen som ett av de lägst prioriterade projekten i Strömstad för närvarande. Om det vore så att vård, skola och omsorg redan har alla resurser som krävs är det i så fall bättre att sänka skatten eller minska skuldberget.

  De två bästa alternativen till den öppningsbara bron är:
  1. Gör en ny driftupphandling för linfärjan och ta fasta på det som Göran Falk skriver på STNBs FB-sida i sin jämförelse med Kosterlänken. (https://www.facebook.com/stromstadstidning/posts/2199328306753887)
  2. Gör som Lars Georgsson skriver och lägg ut en billig pontonbro längre in i Bojarkilen.

 2. Statsvetare skriver:

  Jag är intresserad av brofrågan och därför kollade jag tidigare inlägg i din blogg. Den 16 januari hade du Sören ett inlägg där du citerade från Hans-Robert Hanssons hemsida hans egen uppfattning om hur långt det hela har kommit. Han är ju liberal politiker och deras expert på just denna fråga tillsammans med partikamraten Tysklind.
  Så här skriver han: ”Hej Sören, Liberalerna har varit drivande för att kommunen skulle söka om vattendom över huvud taget, jag beklagar att det tog så lång tid innan den skickades in.
  Ansökan ska ha skickats in i somras och behandlingstiden är 1 år till 1,5 år, min önska var at ansökan skulle ha skickats in i början av mandatperioden då hade man kanske haft eller påbörjat bygget av en bro nu. Därför får vi tyvärr vänta med dina andra frågor till dess att vattendomen är behandlad och godkänd”.
  Han påstår alltså fortfarande att en ansökan om vattendom har sänts in i somras trots att det ännu inte finns något att ansöka om. Det är verkligen anmärkningsvärt och inte ägnat att öka förtroendet för kompetensen inom hans parti. Rena lögner hör inte hemma i Strömstads lokalpolitik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *