Liberalerna borde närma sig befolkningen!

Under den senaste mandatperioden har liberalerna hamnat i bakvattnet.

I fråga efter fråga har man intagit en ställning som inte fallit medborgarna på läppen. Något som resulterade i tappet vid valet i höstas.
Fortsätter man på den inslagna vägen är risken uppenbar att man än mer kommer att marginaliseras.

Några frågor sticker ut som besvärande för liberalerna.
Beslutet om multiköket är den främsta fråga där medborgarna upplever att partiet svikit sina löften.
Båtvikenplanen är en annan fråga där partiet agerat helt emot folkviljan och inte blev det bättre av att partiets ledamot av Miljö- och byggnämnden sade följande ”Vi kan göra så här för vi har majoritet”.
Vägran att, på ett tidigt stadium, gå med på att planarbetet på Mällbyhöjden ligger partiet i fatet när diskussionerna om bostadsbyggandet är en fråga som blir allt mer aktuell.
Tysklinds påstående att det inte behövs en gång- och cykelbro över älvmynningen hade ingen trovärdighet hos väljarna. I synnerhet sedan det visat sig att man senare accepterat just den bron. Utan att förklara varför.
De uteblivna protesterna mot ombyggnaden av centrum var en annan fråga som fick till resultat att väljare förlorades.
Partiets märkliga agerande i Canningplanen fick ännu fler väljare att ställa sig frågande till vad man egentligen ville. En framträdande ledamot menade att en byggnation var helt nödvändig om man inte ville uppleva torgskräck vid en promenad från centrum till Canning.

Liberalerna fortsätter nu på den inslagna linjen när man framhärdar i nödvändigheten av en bro över yttre Bojarkilen. Argumenten för bron är tunna och det råder stor tveksamhethuruvida medborgarna anser att alla de miljoner en bro kommer att kosta verkligen gynnar gemene man.

Exploateringen av Gåseberget är en annan fråga där partiet hamnat i otakt med medborgarna. Få är dem tror på det projektet som ett utvecklingsområde för bostäder. Dyrt, svårtillgängligt och inget som medborgarna eftersträvar.

Bostadsfrågan och då främst hyresrätter diskuteras dagligen men frågan är om medborgarna i allmänhet ställer sig positiv till förslaget att ett antal miljoner av skattebetalarnas pengar skall skyfflas in till Strömstadsbyggen som en ren subvention för att bolaget skall kunna bygga billigare.
Att skattebetalarna skall subventionera Strömstadsbyggens hyresgäster är det många som ställer sig mycket tveksamma till.
Skulle det bli aktuellt måste man fråga sig om man är villig att ge även andra bolag subventioner om dessa också vill bygga hyresrätter.
Skulle inte tro det.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

1 svar på Liberalerna borde närma sig befolkningen!

  1. Inge Vidare. skriver:

    Är det överhuvudtaget lagligt för kommunen att bara rätt av ge ett bidrag till sitt eget bostadsbolag? Det ökar ju samtidigt skattebetalarnas egna förmögenhet genom ägandet av fastigheter, men det snedvrider onekligen konkurrensen på byggmarknaden. Kommunen fick ju kritik för att den bedrev Spaverksamhet i subventionerade lokaler och det var ju ändå relativt beskedligt i konkurrenshänseende.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *