Bro över Bojarkilen NU?????

Liberalerna framhärdar att brobygget över Bojarkilen måste komma igång NU!

Dessvärre låter det sig inte göras NU, av flera anledningar.

 1. Det saknas beslut om att en bro skall byggas.
 2. Det finns inga pengar för ett brobygge i investeringsbudgeten.
 3. Någon bygglovsansökan är inte inlämnad.
 4. Det finns inga färdiga ritningar eller konstruktionshandlingar.
 5. Det finns heller ingen noggrann kostnadsberäkning.
 6. Det finns ingen beräkning avseende drift- underhåll och kapitalkostnader.
 7. Det finns inga handlingar för hugade entreprenörer att lämna pris på.
 8. Det finns ingen genomförd markundersökning.
 9. Det finns ingen vattendom.
 10. Det finns ingen lagakraftvunnen detaljplan som medger ett brobygge.

Lägg därtill att det saknas upplysningar om hur båtägare skall hantera den föreslagna broöppningen. Tilläggsplatser båda sidor om bron, manöveranordningar, kontroll att väg stängs av vid broöppning, kontroll att bron stängs efter genomfart, varningssignaler, riskhantering osv. osv.
Liberalerna har tidigare hävdat att en bro kan byggas utan att det finns en detaljplan. Vi tror faktiskt att det behövs en ny plan.

Det som hänt under de fyra år Liberalerna suttit vid makten är att man tagit fram ett skissförslag på en öppningsbar bro som man sagt sig förorda, men det är också allt.

I januari 2018 beslutade man uppdra åt Tekniska förvaltningen att söka vattendom, samtidigt som man påpekade att ett sådant förfarande kan ta upp till två år. Huruvida en ansökan är inlämnad och hur den ser ut saknar vi vetskap om. Inget av detta har kommunen informerat om.

Sammantaget torde det därmed stå klart för var och en att ett brobygge NU inte kan komma till stånd.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

5 svar på Bro över Bojarkilen NU?????

 1. Byggare skriver:

  Liberalerna tappar all trovärdighet när de försöker inbilla oss att ett brobygge kan komma igång NU. Lika illa är deras uppfattning om Gåseberget. Vi har faktiskt rätt att begära bättre än att tvingas lyssna på rena amsagor.

 2. soreneriksson skriver:

  Jag har skrivit här, på min egen Facebooksida och även på Facebooksidorna för Lars Tysklind, Kerstin Karlsson, Hans-Robert Hansson och Liberalerna.
  Någon borde ju kunna prestera ett begripligt svar på hur ett bygge av bron skall kunna ske NU.

 3. Sören Eriksson skriver:

  Hans-Robert Hansson har lämnat följande svar på sina Facebooksida.
  Hej Sören, Liberalerna har varit drivande för att kommunen skulle söka om vattendom över huvud taget, jag beklagar att det tog så lång tid innan den skickades in.
  Ansökan ska ha skickats in i somras och behandlingstiden är 1 år till 1,5 år, min önska var at ansökan skulle ha skickats in i början av mandatperioden då hade man kanske haft eller påbörjat bygget av en bro nu. Därför får vi tyvärr vänta med dina andra frågor till dess att vattendomen är behandlad och godkänd.

  Jag överlåter åt er läsare att tolka Hans-Roberts svar. För mig verkar det stå klart att liberalerna äntligen inser att det inte kan bli något brobygge NU.

  Hans-Roberts påstående att liberalerna varit drivande har knappast givit något utslag i verkligheten.

 4. Kebalboende skriver:

  Då finns det ju alltid möjligheten att lägga ut den enkla pontonbro över inre delen av Bojarkilen som socialdemokraterna tidigare påpekat. I kombination med en enkel gång- och cykelväg förbi Surbrunnssalongen till Canningområdet kunde det bli en både billig och snabb lösning för främst Spahotellets personal och gäster. Det blir några hundra meter längre gångsträcka, men det blir oändligt mycket billigare.

 5. Rolf Böhn skriver:

  Denna fråga var de frågor som jag ställde till alla partier som var på Oskarplatsen in för valet. Svaren var mycket svävande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *