Tips till Liberalerna och Miljöpartiet

Eftersom dessa partier tycks ha en förkärlek till byggnation på knepiga platser vill vi ge er några ytterligare förslag att fundera över


Varför inte löpa linan ut och föreslå byggnation på Korpeberget, Vatulandsberget eller berget mellan Myren och gamla E-lux.

Här finns alla de ingredienser man eftersträvar på Gåseberget.
Svårt att ta sig dit, intressanta lodräta bergsformationer med lika stora risker för olycksfall osv. osv.

Att dessa områden idag är klassade som allmän parkmark torde inte hindra kreativa liberaler eller miljöpartister att föreslå full utbyggnad.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

8 svar på Tips till Liberalerna och Miljöpartiet

 1. Emil skriver:

  Att det är svårt att ta sig dit tror jag faktisk är som en förkylning, det kommer gå över med tiden.
  Och att bygga på ett underlag av sten kan knappast medföra oprövade riskbedömningar för den svenska byggbranschen, det torde vara något dem har varit med om förut.
  Förstår dock din poäng med att områdena råkar vara allmäna parker.

 2. Seaserpent skriver:

  När politikerna ändå är så sugna på svårbebyggda och mindre prisvärda utmaningar, varför inte bygga neråt, Kosterfjorden är ju dryga 200 meter djup…

 3. Golfmotionär skriver:

  Bästa området är väl själva golfbanan. Det är ju ingen idé att bara ta bort ett hål för att komma upp på Gåseberget? Både liberaler, centerpartister och miljöpartister i Miljö- och byggnämnden har ju under den gångna mandatperioden visat att de saknar all känsla för vad som är rätt och rimligt när det gäller att skapa hyresbostäder. Varken miljöpartiets Bivrin eller centerns Gutke har insett sina brister och har klamrat sig kvar i nämnden och nu även fått sällskap av Kerstin Karlsson i liberalerna, partiet som myntade uttrycket ”Majoritet är majoritet” när allt beslutades med en rösts övervikt.Vi får hoppas att den nuvarande majoriteten är lite mer storsint, och framför allt mer omdömesgill. Och låt bli att tafsa på golfbanan!

 4. Sinbad skriver:

  Gåseberget får nog vara ifred under överskådlig tid. Och givetvis även golfbanan. Den arkitektskiss som miljöpartiets Bengt Bivrin nästan tårögd av glädje visade upp i tidningen en gång i tiden var ju bara en produkt av sysslolösa planarkitekter, och saknar all verklighetsförankring. Att Kerstin Karlsson (L) nu vill ha en bro rakt in i Gåseberget får väl förklaras med att hon inte använder den förträffliga färjan så ofta och att byggfrågor säkert inte är hennes kompetensområde.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *