Tror inte Bivrin och Gutke att vi kan läsa innantill?

Maken till svepskäl som herrar Bivrin och Gutke presenterar i dagens STNB får man leta efter.

Låt oss börja med detaljplaneringen
Här påstår herrarna att orsaken till att man inte nått målet för bostadsbyggandet beror på att man haft brist på resurser på planavdelningen.
Inget annat än rena floskler.

Istället för att satsa på planer som skulle kunna generera fler bostäder lade man ner massor av tid på en fullständigt meningslös plan i Båtviken. En plan som inte tillskapar en enda ny bostad men skapar förmögenheter för de två fastighetsägare som betalat för planen.
En förmögenhetsbildning som redan är igång när en av dessa fastighetsägare håller på att dela sin fastighet i avsikt att sälja en tomt för dyra pengar.
Detta ansåg Bivrin och Gukte vara ett bra sätt att använda kommunens resurser. Man tar sig för pannan.

Här borde tidningen ställt den självklara frågan om varför majoriteten ansåg planen i Båtviken viktigare än andra planer.

Låt oss därefter titta lite på uttalandena angående Norrkärr.
Här försöker Bivrin slå dunster i både tidningens reporter och oss vanliga läsare.
Han påstår, på full allvar, att Miljöpartiet varit tveksamma till Norrkärr hela tiden.
En kvalificerad osanning. Bivrin röstade för att Strömstadsbyggen skulle få ett positivt förhandsbesked att bygga. Om han haft de allra minsta betänkligheter borde han röstat emot, men det gjorde han inte och därför blev hans röst avgörande för utfallet.

Här borde tidningen ställs den självklara frågan om varför Bivrin röstade för ett projekt som han egentligen var emot.

När det gäller kv. Magistern är Bivrin lika illa ute.
Där påstår han att han fick vika ner sig för majoriteten inom majoriteten när han föreslog att Strömstadsbyggen skulle slippa bygga det antal p-platser som normen anger.
Bivrin som vid det tillfället satt i både kommunstyrelsen och fullmäktige borde ha vetat att det alls inte ankommer på en enskild nämnd att fatta beslut som strider med det som fastslagits i fullmäktige.

Här borde tidningen ställt den självklara frågan om varför Bivrin ansåg att man kunde avvika från beslut fattade av kommunfullmäktige.

Beträffande Rådhusberget var det intressant att se att ingen hade särskilt mycket till övers för Göran Wallos planer på en massiv utbyggnad inkl. påbyggnad av befintliga hus. Som läget är idag förefaller Wallo bli allt mer isolerad. Han har ju inte ens en majoritet bakom sig när det gäller Norrkärrsprojektet.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att mycket av det som kommer över läpparna hos herrar Bivrin och Gutke är inget annat än rena svepskäl, undanflykter och påhittade orsaker till varför man inte lyckats prestera det man lovat medborgarna. Hur dessa herrar har agerat och röstat i olika sammanhang finns väl dokumenterat i protokoll från diverse möten och därför båtar det föga att, nu i efterhand, söka ge sken av att man egentligen har en annan åsikt.

Vi uppskattar att tidningen försöker analysera läget på bostadsfronten men vi anser att man låter de ansvariga komma billigt undan. Tidningens reporter borde ha genomskådat undanflykterna.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

4 svar på Tror inte Bivrin och Gutke att vi kan läsa innantill?

 1. Karin skriver:

  Strömstads tidning tar inte ansvar för fakta eller verklighet.
  De nöjer sig med att citera.
  Det är synd.

 2. Bostadssökande. skriver:

  Man upphör aldrig att förvånas över att en del politiker tror att väljarna saknar minne. Redan tio dagar efter det de förpassats bort från ledningen av Miljö- och byggnämnden har den förre tidigare ordföranden Bivrin och hans hantlangare centerpartiets Gutke mage att försöka bortförklara sina tidigare fiaskoartade insatser under fyra år när det gäller bostadsbyggande. Och dessutom börjar de redan försöka tala om för sina betydligt mer kompetenta efterföljare i nämnden hur de skall agera framöver. Det är patetiskt och löjeväckande.

 3. Värmlänning i förskingringen skriver:

  ”De ljuger så de tror sig själva” som man säger i Värmland. Men Strömstadsborna låter sig inte luras. I valet förlorade Mp 2 av 4 mandat och C 5 av 9 mandat.

 4. Nalle skriver:

  Vart tog stoltheten vägen ?
  Stoltheten för fd varvsindustri, industri o bygg, nåt som Sverige byggt sin ryggrad på.
  Strömstadsbyggen pratar om utländska byggbolag, rampen till färjeläget gjord i Estland
  Etc etc allt handlar om pengar.
  Pengar som inte finns ? Käbbel o gnat inget resultat !
  Vart e de på väg ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *