Har Centerpartiet patent på sanningen?

  

När man tar del av uttalanden från ledande centerpartister bibringas man uppfattningen att det bara är dessa personer som kan allt och vet allt.

Det är rent fantastiskt att så mycket kunskap kunnat samlas i ett enda parti.
Samtidigt som de övriga partierna, enligt centern, befolkas med mindre vetande individer.

Att det kunnat bli så här beror sannolikt på att internutbildningen i centern så totalt inriktats på att aldrig lyssna till någon annan än de egna medlemmarna.
Man har lärt sig att det inte finns andra åsikter än de egna värda att ens fundera över.
Att resultatet av denna märkliga inställning alltmer leder till att man blir isolerad tycks inte bekymra centerpartisterna det allra minsta.
Man ångar på i gammal god stil och sprider visdomsorden omkring sig.

Att en del av det man försöker delge allmänheten inte sällan består av rena osanningar bekymrar heller inte denna självutnämnda politikerelit.
Inte ens när osanningarna kan beläggas med fakta reagerar man.
Istället för att förklara vad man egentligen menade lägger man locket på och låtsas som om ingenting hänt.

Om det, mot all förmodan, skulle visa sig att man inte lyckats åstadkomma det man lovat medborgarna kan man vara övertygad om att skulden för detta läggs på andra.
Centerpartister fattar nämligen aldrig några felaktiga beslut.

När centerpartister, i rent undervisande syfte, skriver insändare präglas dessa genomgående av tillrättavisning av andras uppfattningar.
I tillfälle andras uppfattningar kan vederläggas med fakta avstår man, bekvämt nog, från att svara.

Denna isolationistiska attityd, parad med en god del besserwissermentalitet, kommer att stå centerpartiet dyrt i det kommande valet.
Vem vill samarbeta med ett parti bestående av personer som saknar förmåga att ta till sig åsikter, eller värdera förslag från andra än de egna leden.
Representanter för de övriga partierna i majoriteten, L, Mp och Kd, framträder inte sällan med argumenten att ”samarbetet med centern har fungerat utmärkt”.
Och det är klart, har man inga andra ambitioner än att ständigt agera stödparti för centern och lämna sina egna hjärtefrågor därhän, fungerar det säkert bra.
Men vad blir resultatet?
Ett urvattnat politiskt enpartistyre med mycket lite av verklig substans.
En politisk ledning präglad av stora ord och lite verkstad.

Låt oss hoppas att den tiden snart är förbi och att vi efter valet i september får en politisk ledning med ett större mått av fingertoppskänsla för vad som är bra för medborgarna.
Låt oss hoppas det.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Har Centerpartiet patent på sanningen?

 1. Kulturarbetare skriver:

  Häromdagen förekom centerns Hans-Inge Sältenberg i tidningen med en insändare om allt som skett i Strömstad tack vare den nuvarande ledningen. Bl.a nämndes kulturhuset Skagerrak. Just kultur anses tydligen vara Sältenbergs inmutning även om det mullrat lite i berget senaste tiden. Själv anser han att ämnet är så viktigt att han borde arvoderas för att leda kommunstyrelsens kulturutskott. Tidigare ordförande hade inga sådana krav. 60.000:- om året tror jag har han för uppdraget. Framröstat av bl.a lillasyster Åsa Torstensson. Dessa pengar kunde han lagt på verksamheten i kulturhuset i stället. Där gör de mer nytta. Och där behövs det mer pengar.Det räcker inte bara med ett tomt skal.

  • soreneriksson skriver:

   Den minnestrogne drar sig till minnes centerpartiets upprördhet när beslut fattades att kommunalrådet skulle få samma lön som en riksdagsledamot. Det var alldeles för mycket, ansåg man. 80 % av riksdagsarvodet borde räcka.
   Men när man själv fick möjligheten att tillsätta ett kommunalråd gällde, helt plötsligt, inte detta längre.
   Nu skulle det vara 90 %. Betecknande för hur viktigt man anser det vara att se om sina egna förmåner.
   Drar mig även till minnes en episod från MBN där en centerpartistisk ledamot krävde ersättning för förlorad arbetsförtjänst när han justerade ett protokoll. Trots att protokollsjustering var arvoderat med ett fast belopp.

 2. Fd ledamot av fullmäktige skriver:

  Centerpartiet i ett nötskal. Om man hamnar i majoritet gäller inte bara att kräva flest tunga poster, man skall ha mera betalt dessutom.
  Förvånande dock att Sältenberg inte reagerade för att systern var med och fattade beslut om hans arvode. Ett klockrent jävsförhållande.
  Under tiden i opposition var Sältenberg den som oftast från talastolen predikade vikten av att hålla sig till regelverket. Men när det gällde honom själv spelade det inte någon roll längre hur man agerade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *