Maken till besserwissermentalitet får man leta efter!

När kommunalrådet inte kan svara för sina tillkortakommanden dyker en annan ”ledande” centerpartist upp.

Denna gång genom en insändare i dagens STNB

Nu är det Hans-Inge Sältenbergs tur att berätta för menigheten att utan Centerpartiets fasta ledning hade vi varit riktigt illa ute.
Det är nämligen så, enligt Sältenberg, att ingenting hade hänt om inte centern, tillsammans med sina koalitionspartners, fattat alla kloka beslut.
Oppositionen har uppenbarligen inget haft att tillföra.

Vi visste i och för sig redan tidigare att ingen har så stort ego som en centerpartist, men att det hade den omfattning som Sältenberg nu visar upp kom ändå som en överraskning.
Sältenberg vecklar in sig i ett resonemang om demokrati och majoritet men låter, lämpligt nog, bli att berätta att de övriga partierna i koalitionen knappast haft något inflytande på politiken. I vilket fall som helst lyser väldigt lite av deras respektive program igenom i den förda politiken. Kom sen och snacka om demokrati, Sältenberg.

Hela Sältenbergs insändare andas valpropaganda och då kanske det hör till att överdriva så mycket som möjligt.
Men om man utelämnar allt man misslyckats med och tror att medborgarna inte känner till det borde man tänka ett steg till. Verkligheten har en sällsynt förmåga att göra sig påmind.

Det stora misslyckandet, uppenbarligen bostadsbyggandet, skyller man bekvämt nog på oppositionen som inte hade tillräckligt med planer framme.
Lite väl magstarkt kan man tycka eftersom Sältenbergs egna gäng inte lyckats få fram en enda plan som kan ge nya bostäder. Hela tiden har man levt på det den gama majoriteten tog fram.
Sältenberg är dessutom synnerligen dåligt påläst. Hade han följt med lite bättre hade han kunnat konstatera att inget enda eget planförslag presenterades av varken centern eller liberalerna (folkpartiet) under de åtta åren i opposition. Inte ett enda.

Till slut.
När nu Sältenberg visat framfötterna och berättat för alla tidningsläsare hur duktiga man varit hade vi uppskattat om han haft kurage nog att ta avstånd från kommunalrådets felaktiga påståenden.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Maken till besserwissermentalitet får man leta efter!

 1. Sven Moosberg skriver:

  Hans Inge Sältenberg använder sig av MEDIAL MEGAFONI I stnb.

  Jag hade en insändare november 2011, där Hans Inge Sältenberg kände sig manad att uttrycka av jag i egenskap av ledamot av KSAU, KS och Fullmäktige och dessutom Strömstadspartist, hängett mig åt Medialt Pajaseri!!!!
  Mitt svar för 7 år sedan passar fortsatt in för att svara Sältenberg på den av honom författade insändare i STNB av idag.
  Nedan min insändare från 2011 i november.
  Citat
  ””Medialt Pajaseri!
  Hans-Inge Sältenberg försöker göra sig lustig över politikens arbetssätt och framträdande i tidningen. I en insändare i STNB för två veckor sedan, ondgjorde han sig över majoritetens sätt att framträda i media, läs STNB! Mediala pajaserier kallar han det.
  Det är ju alldeles uppenbart att väcka en opinion inte verkar vara Centerns huvudfråga. Vi i Strömstad kan då inte läsa i STNB vad man håller på med på regionplanet. Det borde ju vara rimligt att vårdfrågorna kunde ha framträtt såsom hjärtefrågor och vi skulle ha kunnat ha få läsa om hur Centern ”finsnickrar” på hur man skall nå sina mål, som gagnar skattebetalarna och vårt sjukhus. Att väcka opinion Hans Inge, är bl. a oppositionens uppgift. Då kan jag ju undra hur C arbetar på regionplanet. Vad gör Ni för att vårdfrågor och jourverksamheter ytterligare inte skall försämras i vår kommun? Att det Du kallar för pajaserier i tidningen skapar flera sidor veckan efter när sanningen även nått Dig. Det kan aldrig vara fel att låta allmänheten få veta hur de förtroendevalda och tjänstemän arbetar. I detta fallet är det nog högst sannolikt att kvällsjouren inte kommer att hamna i Håby, trots mediala pajaserier.
  Vill man bestämma i regionen så får man vackert liera sig med dem, som ser att ändamålen kan helga medlen. Då hade C med flera kunnat ändra på den pågående nedmonteringen av vårt sjukhus. I övrigt är vi överens om en vårdavdelning med observationsplatser!
  Sven Moosberg / Strömstadspartiet””
  Slut Citat
  Inget nytt under solen från Centerns sida i Strömstad

 2. Aldrig mera C skriver:

  Demokratiska spelregler gäller, enligt Sältenberg, när centern har makten.
  I perioder när centern befann sig i opposition lät det helt annorlunda.
  Då var han ofta förbannad på att ingen lyssnade tillräckligt uppmärksamt på just honom.

 3. Oscar Svensson skriver:

  Hans-Inge Sältenberg floskeltoppens okrönte mästare.
  Dessutom ljuger han ohämmat, precis som Peter Dafteryd.
  Han försöker inbilla oss att det varken hade blivit några nya förskolor eller nya planer med en annan majoritet.
  Vilket kvalificerat dravel.
  Att han också glömt stora delar av det egna partiprogrammet gör knappast saken bättre. Läs gärna vad C tidigare skrivit om Canning, om maten och om Strömstadsbyggen. Men det var då det, nu låter det helt annorlunda.

  En person som underskattar sina politiska motståndare på det sätt Sältenberg gör visar att han själv är politiskt omogen.
  Gud give att vi slipper den typen av politiker i fortsättningen.

 4. soreneriksson skriver:

  Om man tar sig tid att läsa merparten av hans-Inge Sältenbergs insändare under centerns tid i opposition slås man av det faktum att Sältenberg är mest förbannad på att den dåvarande majoriteten inte lyssnade på oppositionen.
  Tänk så tiderna kan förändras. Det som, enligt Sältenberg, var ett krav i opposition är inget man behöver bry sig om när man själv fått majoriteten.
  Hoppas att en ny majoritet utan centerpartiet, efter valet i september, tar till sig Sältenbergs visioner om hur makt skall utövas: Som oppositionsparti kräver centern att bli lyssnade på. Som majoritetsparti skiter centern i att lyssna på andra än sig själva.

 5. Bosse m familj skriver:

  Det var beklämmande att läsa Sältenbergs insändare i dagens tidning. Låt oss slippa sådana självgoda politiker i fortsättningen.

 6. Karin skriver:

  Ja, speciellt om man är självgod utan anledning.

 7. Allan skriver:

  Ingen kunde som Sältenberg, när han var i opposition, uppträda mer undervisande än han gjorde. Mycket noga med formalia och att allt skulle gå rätt till.
  I majoritet låter det helt annorlunda, då är de ok att tulla på vilka som helst regler.
  Det må gälla arvode till honom själv, dåliga planer, eller inköp av en gammal industrifastighet. Ingen gång protesterade Sältenberg mot bristande handläggning.
  Den mannen har inte det som liknar trovärdighet.
  Därför blir det patetiskt när han försöker ge sken av att vara den store politikern.

 8. Skeebo skriver:

  Var är Åsa Torstensson? Är inte hon betrodd att försvara Centern?

 9. Kent Båtta skriver:

  Bönder passar där dom hör hemma och som min Far sa bönder pratar på bönders vis, och dom hör hemma i Sälten

 10. Vanlig väljare. skriver:

  Patetiskt, larvigt inlägg. Tror verkligen de ledande i centerpartiet här i Strömstad att de är guds gåva till innevånarna? Lite mer ödmjukhet inför uppgiften att ha ansvar för vår gemensamma kommunala verksamhet kan man kräva.

 11. Fjanteriallergiker. skriver:

  Har man ingen självkritik alls inom centerpartiet? Man blir ju bara förbannad när man läser hur någon öser superlativer över sig själv och sitt parti utan att ha något konkret att backa upp sådana omdömen med.

 12. Nilsson m fru skriver:

  Det var intressant att läsa att Sältenberg kallat Sven Moosbergs insändare ”medialt pajaseri”. Minsann. Var finns ”den goda debatt-tonen” i det uttrycket? Som sagt, ni centerpartister borde sopa framför er egen dörr.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *