Om inte Dafteryd vill kanske Bivrin kan…..

 

Om inte Dafteryd vill kanske Bivrin kan.

Dafteryd fortsätter att tiga om kostnaderna för Canning, precis som om det skulle lösa problemet.
Vi låter oss dock inte förtröttas utan kommer att kräva besked, hur lång tid det än tar.

Eftersom Dafteryd påstår att kommunens investering bygger på mycket noggranna kostnadsberäkningar sitter naturligtvis även den övriga majoriteten inne med samma underlag. Eller hur?

Därför vänder vi oss nu till Dafteryds handgångne man Bengt Bivrin.
Bivrin har ju med stor iver vurmat för att Canningprojektet är bra för Strömstads skattebetalare och då får vi förutsätta att han också anser att priset för detta samhällsvänliga projekt är rimligt och bygger på verkliga förhållanden.

Vi ger därför Bivrin chansen att berätta vad han vet om dessa kostnader.
Han kan göra det här på bloggen, i tidningen eller på Miljöpartiets Facebooksida.
Det spelar mindre roll var informationen presenteras, det viktiga är att medborgarna får veta vad som gäller.

Även övriga representanter för majoriteten är naturligtvis välkomna med sina kommentarer eller förklaringar. Vad vet L och Kd, egentligen?

Trovärdigheten i dessa kommentarer eller förklaringar kommer att bli avgörande vid det kommande valet.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Om inte Dafteryd vill kanske Bivrin kan…..

 1. Vän av sanning skriver:

  Okey Bivrin! Försitt inte denna chans Du nu har, att visa musklerna, och redovisa vad Du vet om kostnaderna beträffande Canningplanen. Vi emotser med stort intresse Din redovisning. Det gäller för övrigt samtliga politiker i majoriteten. För det är väl inte så, att Ni röstat för något Ni inte känner till? Som sagt, sanningen kommer alltid fram.

 2. Orolig skattebetalare skriver:

  Jag vill verkligen inte tro, att det är så illa ställt med kunskaperna och trovärdigheten hos våra valda politiker. Om så är fallet, att man tar beslut som man inte kan redovisa eller försvara, så är det minst sagt skrämmande. Det är ju valår, så låt var och en av de beslutande få lämna sin egen förklaring i Strömstads tidning.

 3. Lars Haglund skriver:

  Det mest jönsiga i hela den här saken är ju att Dafteryd går ut och försöker göra det trovärdigt att man redan räknat ut kostnaden för det största och mest komplicerade byggprojekt som någonsin företagits här i Strömstad. Och detta redan innan det ens finns en detaljplan för projektet. Inte seriöst!

 4. Uddenboende skriver:

  Inte underligt att Peter Dafteryd får lite eld under fötterna med Canningprojektet som ett allvarligt bekymmer. Förstår mycket väl att han helst vill lämna detta till någon annan. Men att skylla på att han är förföljd av illvilliga människor, belackare, bakåtsträvare och jag vet inte allt är ganska ynkligt.

  Vi väljare har rätt att få veta vad han gör med våra pengar och det är skönt att Sören och andra försöker att få honom att förklara det innan han försvinner ut i kulisserna.

 5. Inte välbetänkt! skriver:

  Den som är vald till kommunalråd har en skyldighet att tala om för oss väljare hur den ekonomiska situationen är.

  Med lån till färjebolagen på 150 miljoner för ny kaj och förskotterade kostnader på kanske lika mycket till Riksbyggen för Canningprojektet så sätter han oss i skuld på ett sätt som aldrig förr.

  Har Strömstad råd med detta? Det räcker ju om något av färjebolagen går omkull och Riksbyggen inte bygger så som förväntas, så sitter vi där med Svarte Petter.

 6. Ynkedom eller smarthet? skriver:

  Peter Dafteryd har ju i god tid meddelat att han inte vill vara med i den politiska debatten, men han kan inte avsäga sig ansvaret för det han satt igång med Canning.

  Han sitter dock kvar och uppbär en icke föraktlig lön fram till årsskiftet och då är det självklart att han måste informera bättre om vad det hela kommer att kosta. Man kan inte bara smita och själv casha in en dryg halv miljon i lön och sedan tacka för sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *