Kommunchefen slutar


Bild: Strömstads kommuns hemsida

Vi kan, på kommunens hemsida, läsa att kommunchefen Maria Reinholdsson slutar efter sommaren.

Hon har fått jobb i Göteborg och om vi förstår den korta notisen rätt återvänder hon till sin bostad där! Hon har bott i Göteborg i 20 år och tycker att det är hemma, men att också Strömstad är det.
Lycka till med det nya arbetet.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Kommunchefen slutar

 1. Bengt Johansson skriver:

  Det ser ut som en tanke och man undrar vad som ligger bakom beslutet.
  Kan det vara så att hon börjar inse vartåt det lutar i det kommande valet och att risken är uppenbar att Centerpartiet förlorar makten.
  Reinholdsson är ju djupt förankrad i den centerpartistiska myllan och tror kanske att det blir svårt att fortsätta jobbet om det blir en annan majoritet.
  Det vi kan hoppas på nu är att rekryteringen av en ny kommunchef kommer att hanteras annorlunda än man gjorde förra gången.
  Då restes många tvivel om hur man värderat de olika kandidaterna och många blev mycket förvånade över det val man gjorde.
  Synnerligen kvalificerade sökanden fick inte chansen eftersom man förmodligen redan innan bestämt vem som skulle få jobbet.

  • Peter Heie skriver:

   Bengt Johansson förnekar sig inte. Jag är den första att beklaga att strömstad förlorar en mycket kompetent chef med stor integritet. Att bli erbjuden en tjänst i den yttersta tjänstemanna ledningen i landets andra stad talar sitt egna språk. Kan bara önska lycka till, och gratulera Göteborg.

   • Jonas Granström skriver:

    Håller med till 100 %.
    Maria har varit en stor tillgång för Strömstad.

    • soreneriksson skriver:

     Hur kul hade det inte varit om man kunnat säga detsamma om Peter Heie.

     • Johan Bengtsson skriver:

      Eller om Sören Eriksson

     • soreneriksson skriver:

      Ja så kanske det är. Jag har säkert inte varit till stor nytta, i vart fall inte för den nuvarande majoriteten som du uppenbarligen omhuldar.
      Å andra sidan har jag gott om läsare på min blogg och det tyder på att alla kanske inte tycker att jag är så eländig, trots allt.

 2. Bengt Johansson skriver:

  Beklagar du även att partiets ledare sprider falska rykten om kostnaderna för Canning eller är det alltför känsligt för att du skall våga kommentera det?

 3. Bengt Johansson skriver:

  Det är klart som korvspad. Vem vill fortsätta att svälta sig fram på 74.000 i månaden när hon måste betala hyra både i Strömstad och Göteborg.
  Bättre med några extra tusenlappar i lön och bara en hyra.

 4. Maria Reinholdsson skriver:

  Jag har blivit uppmärksammad på att mitt byte av jobb rönt viss uppmärksamhet. Jag vet inte vem du är Bengt Johansson och du känner inte mig. Jag har inte för avsikt att starta någon debatt men vill enkelt informera om att jag aldrig varit politiskt aktiv. Det verkar finnas en sammanblandning med min mor som var aktiv för 10 år sedan. Inom familjen/släkten har alla haft möjlighet att uttrycka sin uppfattning. Till exempel har både min pappa och min faster har varit medlemmar i Moderaterna där min faster dessutom var aktiv inom kommunen.

  Jag har under dessa år haft den stora förmånen att arbeta med många kloka och duktiga människor, både medarbetare i förvaltningarna och förtroendevalda från alla partier. Jag har dessutom haft utvecklande, givande och informativa möten och samtal med många kommuninvånare. Det är med tungt hjärta jag lämnar ett otroligt givande och spännande uppdrag. Strömstad är en fantastisk plats och en kommun med så otroligt mycket kompetens, engagemang och inte minst resurser. Det är dock så att när möjligheten att anta nya och intressanta utmaningar dyker upp så är det ibland så att chanser måste fångas. Det är inte varje år det finns spännande uppdrag tillgängliga.

  Jag har inget att säga om dina spekulationer om mig som person eller om rekryteringen. Det finns sannolikt personer som i de frågorna har olika åsikter eller kunskap. Jag blir dock illa berörd när mina familjemedlemmar, kollegor, uppdragsgivare, medarbetare och vänner känner sig utsatta eller obekväma med det som skrivs.

  Åsiktsfrihet är viktigt, ja faktiskt grundläggande. Det behöver inte innebära att vare sig direkt eller indirekt förminska någon annan människas åsikter eller person. Om du har frågor eller synpunkter som direkt rör mig är du välkommen att förmedla dem direkt.

  • soreneriksson skriver:

   Man kan nog inte bortse från att Bengt Johansson baserar sina uppfattningar på att förekommit diskussioner om din anställning, rätt eller fel.
   Klart att det ligger nära till hands för många att tro att du delar din mammas politiska åsikter, rätt eller fel.
   I grunden tror jag att Bengt Johansson är mån om att kommunchefen skall vara så opartisk det bara går och de tankar han har angående att du slutar samtidigt som Dafteryd väcker tankar, rätt eller fel.
   Liksom att det ser ut som om du hela tiden planerat att återvända till Göteborg. Lägenheten fanns ju kvar.
   I vilket fall som helst hoppas jag att du kommer att trivas med det nya jobbet.

  • Bengt Johansson skriver:

   Att jag uttryckte mig som jag gjorde berodde på att jag tyckte det var märkligt att Reinholdsson hade kvar sin lägenhet i Göteborg. Då kändes det som om hon inte hade ambitionen att bli kvar här särskilt länge.
   Dessutom är det fler än jag som ifrågasätter hur rekryteringen gick till. Även några av de då sökande var tveksamma.
   Jag har ingen anmärkning på det jobb du gjort för kommunen och hoppas att du får det bra i Göteborg.

 5. KalleA skriver:

  Man kan väl gissa vem som önskar efterträda på den posten. En f.d. politiker?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *