Bedrövligt är bara förnamnet!

Att man dragit in dialysen på Strömstads sjukhus är bedrövligt.

Patienter tvingas nu till långa taxiresor till NÄL.
För en av de drabbade innebär det en bortovaro från hemmet mellan 25-30 timmar per vecka. En fullständigt oacceptabel situation och en ovärdig behandling av patienter.
Regionen skyller på att man inte kunnat bemanna dialysen i Strömstad men det verkar vara ett ihåligt argument.
Den maskinella utrustningen finns här och kostnaden för patienttransporterna överstiger en miljon om året.

Det är svårt att befria sig från tanken att regionen för en medveten politik som går ut på att vårt sjukhus skall utarmas till den grad att man måste stänga hela verksamheten.
Det faktum att vi betalar lika mycket i skatt som alla andra i regionen förefaller sakna betydelse.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Bedrövligt är bara förnamnet!

 1. Kommuninvånare skriver:

  SKAMLIGT, EMPATILÖST, AVSKYVÄRT, VEDERVÄRDIGT är andra ord man också kan bruka mot regionpolitiken beträffande vår sjukvård här i Strömstad.

 2. Sven Moosberg skriver:

  Sedan Sören, vem bryr sig – ja inte dem, som inte är beroende men för höga farao, Thyft betalar skatt som alla andra och misshandlas tre gånger i veckan när apparaterna står i sjukhuset. Åtminstone finns två apparater kvar. Resten har gått till NÄL. Där är det redan överbelagt med dialyspatienter. Personalen upplystes att sannolikt skall dialysen läggas ner med budskapet ”sök dig ett annat jobb”! Sedan tjatar lokalpolitikerna i samklang med regionens företrädare i vårdfrågan för Norra Bohuslän att vi, som arbetar för likvärdig vård, stör utvecklingen och sprider desinformation. Jag blir då riktigt trött!

 3. Sven Moosberg skriver:

  Bör tilläggas att de två dialysmaskinerna står kvar i sjukhuset här i Strömstad!!!!
  Den personal som ”sändes” iväg arbetar nu på Kalnes i Norge. PÅ fråga hade de gärna stannat kvar och utövat sin kompetens i Strömstad men regionen ville annorlunda. Således fanns personal, som regionens företrädare sade inte fanns. Det är för dåligt och kan inte ens försvaras via politiken.

 4. Ravn skriver:

  Då får väl kommunen ta över driften av dialysen, vi ser ju att regionen inte har kapasitet eller möjlighet att driva den i framtiden!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *